Religion och sex (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
199
Utgivningsdatum
2021-11-19
Upplaga
1
Förlag
Dialogos Förlag
Dimensioner
215 x 140 x 18 mm
Vikt
398 g
SAB
Cm.05
ISBN
9789175043852

Religion och sex

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2021-11-19
219
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Religion och sex är en populärvetenskaplig bok. Sex är ett av de mest naturliga och självklara kännetecknen för vår art. Lika karaktäristiskt tycks dock människans vilja att begränsa denna sexualitet vara, och föga förvånande har olika religiösa åskådningar använts som grund för detta, såväl historiskt som idag.

Förhållandet mellan religion och sex är ett ämne som i princip är oändligt stort och ett urval måste av nödvändighet göras. Därför riktas strålkastarljuset här mot sådant som på olika sätt sticker ut. Utrymmet ägnas framför allt åt frågor och ämnen som kan vara extra intressanta, problematiska eller helt enkelt bara fascinerande. Naturligtvis behandlas de fem världsreligionerna. Frågor om utomäktenskapligt sex, homosexualitet, celibat och liknande behandlas, men också frågor som direkt eller indirekt anknyter till ämnet har sin givna plats.

Förhållandet mellan religion och sex är spännande att studera. Ämnet säger lika mycket om religion som vad det innebär att vara människa.

Daniel Sandin är författare och gymnasielärare i bland annat religionskunskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Religion och sex
 2. +
 3. Religion och hår

De som köpt den här boken har ofta också köpt Religion och hår av Daniel Sandin (inbunden).

Köp båda 2 för 436 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Daniel Sandin

 • Religion och hår

  Daniel Sandin

  Hår är viktigt för oss människor. Genom att klippa och raka oss eller låta bli har vi möjlighet att uttrycka vår identitet. Men vårt hår är inte enbart en privat angelägenhet. Också Gud tycks vilja ha ett ord med i laget. För faktum är att i alla ...

 • Upptäck Religion Grundbok

  Daniel Sandin, Börge Ring

  Grundboken Upptäck Religion i ny upplaga, helt i linje med Lgr22 Grundboken berättar om de fem världsreligionerna: kristendom, judendom, islam, hinduism och buddhism. Ett inledande kapitel handlar om etik och etiska frågor löper sedan som en röd t...