Universitetens villkor (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2024-03-06
Upplaga
1
Förlag
Dialogos Förlag
Dimensioner
210 x 135 x 11 mm
Vikt
243 g
SAB
E
ISBN
9789175044354

Universitetens villkor

Häftad,  Svenska, 2024-03-06
256
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Lars Engwall, professor emeritus i företagsekonomi vid Uppsala universitet, har under lång tid deltagit i den forskningspolitiska debatten genom inlägg i dagspressen.

I denna bok samlas 36 artiklar som han publicerat mellan 1988 och 2023. I sex tematiska kapitel diskuteras i tur och ordning universitetens statliga styrning, deras interna styrning, deras finansiering, utbildningen av nya forskare, forskarnas karriärvägar samt kulturvetenskapernas särskilda villkor.

Avslutningsvis presenteras ett antal slutsatser om önskvärda framtida åtgärder. »Boken är en ytterligt intressant samling texter som ger en samtidshistorisk överblick av universitetspolitiska frågor.

"Artiklarna, just genom att de spänner över flera decennier, fungerar som en varningsflagg för vikten av att värna akademiska institutioner som demokratins infrastruktur." (Lars Strannegård, rektor för Handelshögskolan i Stockholm)

Lars Engwall har i sin forskning ägnat sig åt studier av organisationer av olika slag, såsom dagstidningar, banker och universitet. Han har varit ledamot av olika universitetsorgan, forskningsfinansiärer och lärda sällskap samt deltagit i internationella forskningssamarbeten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Universitetens villkor
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 485 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars Engwall