Skriv din bok och sälj den! (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
443
Utgivningsdatum
2012-08-21
Upplaga
1
Förlag
Bra Böcker
Dimensioner
230 x 140 x 10 mm
Vikt
615 g
SAB
Ad,070.593
ISBN
9789175130064
Skriv din bok och sälj den! (kartonnage)

Skriv din bok och sälj den!

(12 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage, Svenska, 2012-08-21
92
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Det finns många böcker om skrivande. De flesta koncentrerar sig på språket, karaktärerna och dramaturgin, men slutar där den stackars debutanten sitter med sitt färdiga manus och undrar vad han eller hon ska göra nu.
Skriv din bok och få den utgiven behandlar skrivande och bokutgivning från ax till limpa. På ett humoristiskt sätt berättar Dag Öhrlund om de misstag han själv begått som författare. I boken förklarar han lättfattligt hur bokbranschen fungerar, vad man ska tänka på när man kontaktar ett förlag, försöker skaffa sig en agent, tolkar ett refuseringsbrev eller förhandlar sig till ett bra avtal för sin bok. Han ger också konkreta, värdefulla råd om hur man som författare hjälper till att marknadsföra sin bok och stärka sitt varumärke.
Boken innehåller utförliga intervjuer med både debutanter och namnkunniga svenska författare bland andra Jan Guillou, Viveca Sten, Elsie Johansson och Björn Hellberg samt med agenter och flera förläggare, bland andra Dorotea Bromberg. Alla delar öppenhjärtigt med sig av sina bästa tips till en blivande författare.
Skriv din bok och få den utgiven är tänkt att vara en långvarig, personlig följeslagare för den som skriver. Efter varje kapitel finns det tomma sidor för egna anteckningar och frågeställningar. Boken har också en lista över facklitteratur som kan vara bra för varje blivande författare.

Dag Öhrlund har under 40 år försörjt sig på att skriva. Han har rest och arbetat i mer än 30 länder och varit stationerad som utrikeskorrespondent i USA under flera år. Hans reportage har publicerats i 150 tidskrifter i 20 länder. Dag har skrivit, fotograferat och medverkat i över 30 böcker alltifrån poesi och prosa till kokböcker, reseskildringar och fackböcker.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Skriv din bok och sälj den!. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En bibel för författare som vill slå igenom
  Jempa, 8 juni 2015

  En omfattande bok om förlagsbranschen, råd från förläggare och etablerade författare blandat med personliga erfarenheter. Bra skriven och ett måste för alla som funderar på att skicka in en text till ett förlag.

 2. Texten lever!
  Gustav Johansson, 6 januari 2015

  Eftersom jag själv aspirerar till att skriva en sci fi roman är den här boken, både rolig, spännande gestaltad. Fortsatt så Dag! Jag vill ha mer! Den bästa jag läst på länge!
  Högläsning för frun i sängen! Vi skrattar åt 70 talets extravaganta redaktioner som idag snarare tagits över av Googles redaktioner.
  Köp den!

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Skriv din bok och sälj den!