Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
187
Utgivningsdatum
2012-11-12
Förlag
Kartago Förlag
Dimensioner
265 x 200 x 25 mm
Vikt
941 g
SAB
Hci
ISBN
9789175150093
Det är svårt att vara Elvis i Uppsala (inbunden)

Det är svårt att vara Elvis i Uppsala

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2012-11-12
209
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Det är svårt att vara Elvis i Uppsala är ett urval tecknade serier som Nina Hemmingsson publicerat från debuten 2004. Boken inleds med serierna i boken Hjälp. Här är också de serier som är med i Jag är din flickvän nu från 2006 som blev Nina Hemmingssons stora genombrott. För övrigt består denna samling av över 50 sidor nytecknade serier som aldrig tidigare varit i bokform. Det är serier som inte liknar något annat och som med nästan surrealistiska dialoger på ett naket och avskalat sätt beskriver våra relationer, våra tankar och vår vardag. Utan Nina Hemmingsson skulle den svenska så kallade serierevolutionen aldrig ägt rum. Det är svårt att var Elvis i Uppsala som handlar om två systrar som växer upp i Uppsala. Ett av huvudpersonens första minnen är att den äldre systern visar tidningens stora rubrik: ?Elvis är död?. Systrarna blir besatta av Elvis, de lyssnar på musiken och börjar röra sig och prata som Elvis. Alla deras lekar färgas under lång tid framöver av Elvis. Arton år senare kommer huvudpersonen tillbaka till Uppsala och ser en man som ligger på gatan. När hon vill hjälpa honom hem och frågar var han bor svarar han: "Memphis" Tennesse??Vidare möter vi här serierna Jag var en riktig häst-tjej, som beskriver meningen med att hålla på med hästar trots en tyrannisk ridlärare. En hårdings bekännelser om viljan att inte vara som alla andra. Jag skulle vilja göra en anmälan om en terapeut som dyker upp ur terapilådan. Det är serier som inte liknar något annat och som ofta med nästan surrealistiska dialoger på ett naket och avskalat sätt beskriver våra relationer, våra tankar och vår vardag. ?Detta är svart språkkomedi - en korsning mellan Groucho Marx och Mae West? skrev Jonas Thente i Dagens Nyheter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det är svårt att vara Elvis i Uppsala
  2. +
  3. Mina vackra ögon

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mina vackra ögon av Nina Hemmingsson (storpocket).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det är svårt att vara Elvis i Uppsala. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Humor i världsklass
    Natalie , 5 juni 2018

    Väldigt roligt att få läsa Hemmingssons alster från början till nutid. Hur hon utvecklats och hur hon tecknade då och nu. En blandning med humor som är slående. Jag rekommenderar till alla som vet om att dom älskar mörk realistisk humor. Men även till alla som ännu inte upptäckt hemmingsson. Livet som det egentligen är. Allt är inte en dans på rosor.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Nina Hemmingsson