Rocky - samlade serier 2008-2013 (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
518
Utgivningsdatum
2013-08-15
Förlag
Kartago Förlag
Illustratör/Fotograf
Martin Kellerman
Dimensioner
280 x 220 x 40 mm
Vikt
2218 g
SAB
Hci
ISBN
9789175150369
Rocky - samlade serier 2008-2013 (inbunden)

Rocky - samlade serier 2008-2013

(32 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2013-08-15
450
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
 

I detta inbundna praktverk på över 500 sidor har vi samlat allt Rocky-material från de fem senaste åren fram till 2013 - det är dagsstrippsidor, enbildsskämt och helsidor som varit publicerade i böcker, dagstidningar och veckomagasin. Denna bok tar alltså vid där den förra jubileumsboken; "Rocky tio år - samlade serier 1998-2008" slutade.

Författaren Karl Ove Knausgård har skrivit ett förord i boken om fenomenet Rocky, han skriver bland annat:

"De flesta tecknade serier har en livstid å högst några år, sen dör de, det vill säga att de tappar det oväntade och inspirerande som gör att vi skrattar åt dem. Universumet töms, poängerna upprepas, det roliga blir rutin, och inte roligt längre. Serien om Rocky är undantaget från den regel, den blir bara bättre och bättre. Dels beror det på att Rockys universum inte är begränsat, med fasta karaktärer och situationer, utan öppet som livet självt är öppet: historierna hämtas från Kellermans eget liv, när det ändrar sig, ändrar sig också historierna. Serien tecknar en bild av vår tid, om det som händer just nu, och som författare gärna skulle hugga av sig handen för att få tillgång till, för det är det som är så förbannat svårt att få tag i: tonen i våra samtal, sakerna som sysselsätter oss, kunskapen vi har om världen - Kellermans gehör för denna ton är absolut."

 

 

"Rocky ger mig så mycket. Martin Kellerman är en av vår tids bästa skildrare här i Sverige. [...] Oerhört bra på att fånga livet. Blir bara glad när jag läser honom. Vissa av dessa grejer kan jag läsa om och om igen. [...] Han blir bara bättre med åren. Jubileumsboken är den perfekta julklappen!" - C-G Karlsson, SVT GoKväll
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Rocky - samlade serier 2008-2013
 2. +
 3. Rocky : samlade serier 2013-2018

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rocky : samlade serier 2013-2018 av Martin Kellerman (inbunden).

Köp båda 2 för 879 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Rocky - samlade serier 2008-2013. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Önskar det kunde varit fler sidor, stripparna blir...
  E D Sant, 23 januari 2014

  Önskar det kunde varit fler sidor, stripparna blir väääldigt små nu. Det blir ganska trist om man sträckläser boken. Rekommenderar några sidor då och då. Rocky har förfallit de senaste åren. Han är som bäst när Kellerman befinner sig i nån helt ny och ovan miljö, önskar han kunde göra det oftare.

 2. Betydligt intressantare och intelligentare än man...
  Mikael Lindskoug, 13 januari 2014

  Betydligt intressantare och intelligentare än man först kan tro. Lite som en blandning mellan Berglin och Arne Anka. Kvaliteten på den fysiska boken är inte så bra - pärmarna slår sig.

 3. Som beundrare av Martin Kellerman sen många år tycker...
  Marianne A, 14 september 2013

  Som beundrare av Martin Kellerman sen många år tycker jag så klart att det är fantastiskt att få alla de senaste årens serier i ett sammanhang. Men jag måste ransonera läsandet och tittandet lite. Ibland skrattar jag så att jag kiknar.

 4. Rocky är min största kärlek och bäste vän! Den hunden...
  AK Westin, 30 augusti 2013

  Rocky är min största kärlek och bäste vän! Den hunden har en humor och självironi som överträffar det mesta. Är han någon gång elak så siktar han på sig själv. Det är alltid en njutning att läsa honom och skrattar jag inte högt så ler jag i vart fall igenkännande. Jag väntar alltid ivrigt på att få veta vad han har varit med om.

 5. Lysande samling. Nu slipper man oroa sig för att man...
  Joakim Pettersson, 29 augusti 2013

  Lysande samling. Nu slipper man oroa sig för att man missat något av denna underbara 'hund' och hans äventyr. Även första samlingsboken rekommenderas varmt.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Martin Kellerman