Nemi. D 10. Du kommer inte ångra dig (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Nemi (del 10)
Antal sidor
157
Utgivningsdatum
2013-09-12
Förlag
Kartago Förlag
Illustratör/Fotograf
Lise Myhre
Dimensioner
230 x 180 x 15 mm
Vikt
500 g
SAB
Hci
ISBN
9789175150406
Nemi. D 10. Du kommer inte ångra dig (häftad)

Nemi. D 10. Du kommer inte ångra dig

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2013-09-12

Slutsåld

Det är tolv år sedan Nemi första gången publicerades i Sverige. Då var det som om ett tomrum fylldes i landet; tusentals unga svartklädda människor fick ett språkrör och en uttolkare i form av en norskättad goth-brud, som dessutom var ovanligt rolig, rapp i käften och kvick i tanken. Nemi publiceras idag i tidskrifter, böcker, album och cirka 120 olika dagstidningar i bland annat i Skandinavien, Frankrike, Spanien, Italien, Ryssland och England. Här är hennes tionde svenska samling med Nemiberättelser.

Nemi har blivit en av Norges mest berömda kulturikoner. Referenser till Nemi är ett stadigt inslag i norsk media, i allt från kulturdebatt och feministbloggar till politiska forum.

Lise Myhre minns precis hur det kändes när hon i maj 1997 mötte Nemi - eller snarare idén om henne - för första gången: ?Det var en aha-upplevelse. Jag hade egentligen lagt av med serier. Hade jag satt mig ner och tänkt igenom vad som skulle fungera kommersiellt hade det knappast slutat med en ensam svartrockartjej. Det är mycket av mig själv i serien, och det tror jag är nödvändigt, men den är inte självbiografisk. Jag är Lise och Nemi är Nemi.

Nemi är egentligen söt och snäll, en cynisk romantiker som upptäckt att världen och livet inte är riktigt så som man tror när man är liten. Något av det viktigaste med Nemi är att hon säger att det är ok att vara annorlunda - det är det hon står för och det som ger serien nerv.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Nemi. D 10. Du kommer inte ångra dig. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Rolig, dråplig och mitt i prick i vardagens små...
    Kristina Granlund, 16 oktober 2013

    Rolig, dråplig och mitt i prick i vardagens små förtretligheter. Nemi är som en förvuxen tonåring på ett roligt sätt. Vi önskar alla att vi vågade vara som hon ibland!

Visa alla 1 recensioner