Kvinnor ritar bara serier om mens (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Tago (del 2)
Antal sidor
156
Utgivningsdatum
2014-08-21
Upplaga
1
Förlag
Kartago Förlag
Dimensioner
260 x 195 x 14 mm
Vikt
590 g
SAB
Hci
ISBN
9789175150512

Kvinnor ritar bara serier om mens

(16 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2014-08-21

SlutsåldDet här är en antologi med tecknade serier av kvinnor, som handlar om mens. Upprinnelsen är ett sommarprogram av Liv Strömqvist 2013 som handlade enbart om mens. Hon inledde programmet med att säga: ?En gång i begynnelsen av min karriär som serietecknare gick jag på en fest. På den här festen var också en manlig serietecknare som kanske var 10 år äldre än jag och hade gett ut några album på ett riktigt förlag. Av någon anledning så började jag prata med honom och berättade att ?jag ritar också serier?. Då sa han: Jag hatar serier av kvinnliga serietecknare. Jaha? varför det? frågade jag. Jo, sa han, för kvinnor ritar bara serier om mens.

Det tråkiga i den här historien är att han hade fel när han sa så. Jag önskar nämligen att han hade haft rätt. Jag önskar att det här samhället hade svämmat över av kvinnliga serietecknares olika långa episka uppgörelser med menstruationen, att kvinnor i generationer hade tagit sig an det här temat typ så som Ingemar Bergman tog sig an döden. Men tyvärr så hade den här manlige serietecknaren fel, tyvärr så finns det inte särskilt många tecknade serier eller böcker eller filmer eller något annat medium som handlar om mens. Jag skulle tvärtemot säga att MENS som konstnärligt tema är fruktansvärt försummat i världshistorien.?

Sara Olausson, som kom på idén att göra en hel bok på samma tema och har här samlat 40 kvinnliga serietecknare i denna mensantologi. Medverkande i boken: Sara Olausson, Anneli Furmark, Elin Lucassi, Emelie Östergren, Karolina Bång, Lena Ackebo, Susanne Fredlius, Tyra Blomster, Emma Rendel, Frida Ulvegren, Monica Hellström, Hanna Gustavsson, Lisa Rydberg, Jojo Falk, Stina Hjelm, Lisa Medin, Fanny Lindgren Agazzi, Julia Hansen, Joanna Hellgren, Wendel Strömbeck, Malin Biller, Siri Ahmed Backström, Lotta Sjöberg, Joanna Johnson, Lina Neidestam, Linda Spåman, Li Österberg, Matilda Ruta, Klara Wiksten, Bitte Andersson och Julia Thorell.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Kvinnor ritar bara serier om mens. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mens at it's best
    elisabeth ubbe, 17 maj 2016

    En bok som genom de olika serietecknarnas tolkningar tillsammans ger en stark och viktig bild av en del av kvinnolivet. Boken borde vara obligatorisk i biologiundervisningen. Jag njöt (med en ångesttwist) av varje sekund.

  2. Bra med många olika tecknare
    Maria, 19 juni 2015

    Bra seriebok, inte minst för att du får chansen att läsa många olika serietecknare. Favoriterna finns med, men också en del andra intressanta bekantskaper. Jag skulle gärna se fler serieböcker med flera serietecknare bakom.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Sara Olausson