Lena Junoff : primadonnan från Hisingen (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
165
Utgivningsdatum
2014-10-02
Förlag
Kartago Förlag
Dimensioner
240 x 170 x 20 mm
Vikt
567 g
SAB
Hci
ISBN
9789175150703
Lena Junoff : primadonnan från Hisingen (häftad)

Lena Junoff : primadonnan från Hisingen

(10 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2014-10-02

Slutsåld

?Primadonnan från Hisingen? är något så ovanligt som en självbiografisk kokbok om skandalsångerskan Lena Junoffs fantastiska liv. Hon uppträdde redan som 15-åring med sin unika röst som spände över fem oktaver. På 60-talet hängde hon med allt från Rod Stewart till Hep Stars, och var en tid förlovad med ?byxspräckarkungen? P.J. Proby. I början av 70-talet sjöng hon med Duke Ellington och turnerade i USA, där hon även stötte ihop med Frank Sinatra. Hon invigde färg-tv tillsammans med Willy Brandt i Tyskland och talade till hela den tyska nationen, hon har bjudit Beach Boys på hennes egen favoritomelett och hon har kallats Göteborgs Alice Babs. Journalisten Bo Sjökvist åker från början egentligen hem till henne för att göra en intervju om Johnny Bode och hennes medverkan på skivan ?Bordellmammans dotter? med pornografiska schlagers. Lena Junoff vägrar mer eller mindre att prata om Johnny Bode och berättar i stället om sitt eget händelserika liv. Lena berättar historier och varje historia har med mat och dryck att göra. Varje kapitel avslutas därför med recept på en eller fler maträtter. Det kan vara en hel meny eller bara en kvarting renat.
Historierna berättar Pontus Lundkvist i tecknad serieform. Pontus Lundkvist är en av Sveriges roligaste och mest egensinniga serietecknare. I och med att han här har fått fria händer når denna biografi i serie- och kokboksformat oanade höjder. Dessutom innehåller boken en mängd pressklipp, fotografier och ovanliga maträtter med recept.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Lena Junoff : primadonnan från Hisingen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Vansinnet regerar!
  Stjofön Big, 16 februari 2016

  Lysande smart publikation! Kändisduggande serietidning med helt eljest kokbok som integrerat tillbehör. Sånt är man inte bortskämd med. Bör finnas i varje hem som strävar efter hög trivselfaktor!

 2. unik

  Så rolig, om inte det mesta är dagens sanning hade jag aldrig trott på något i boken. Kulturupplevelser och mycket skrattande

 3. Fräck bok för dom som var med.
  Dagobert, 28 oktober 2014

  Då jag var på alla klubbar i Nordstan under 60-talet och såg Lena Junoff hoppa in i olika band och sjunga Summer time bla så vet jag vilken grym röst hon hade, alla tyckte det var konstigt att hon inte blev något riktigt stort. Det var väldigt underhållande att läsa boken, jag sträckläste den. Fräck kombo med Lundkvists grymma serieteckningar alla foton och den vanliga texten. Hon har ju helt klart levt ett spännande liv.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna