Allt brinner! (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
303
Utgivningsdatum
2014-09-24
Upplaga
1
Förlag
Kartago Förlag
Dimensioner
240 x 175 x 20 mm
Vikt
965 g
SAB
Lz Waldersten, Jesper
ISBN
9789175150727
Allt brinner! (häftad)

Allt brinner!

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2014-09-24

Slutsåld

Jesper Waldersten använder sig av bilder som dyker upp, till synes, var som helst. Det kan vara en buss som kommer försent, en svart skalbagge, en xylografi från en bok från 1800-talet, en kotte som inte ligger under ett träd eller ett bläckstänk på ett papper. Han tillåter allt att bli till en bild och beskriver sig själv som ett hus som står öppet med korsdrag. Och det blåser åt alla håll. Det går fort och han nyttjar flera tekniker för att nå sitt mål: skrivmaskiner, bläck, olja, collage och gärna papper från gamla böcker.
Jesper Waldersten använder ord som kliar och pockar på att komma ut. Det kan vara vad som helst, det kan se ut som samhällskritik, men är aldrig dagsaktuellt. Om det händer är det en slump. Bilderna och orden är alltid själsligt aktuella. Bilderna är som vore de byggda i flera våningar, om man skrapar av ett lager, dyker ett nytt lager upp, likt en övermålad bild. Tills man står där i källaren och bara det urspungliga finns kvar. Sig själv. Det ser enkelt ut, men är komplext.

Få konstnärer och ordekvilibrister är så spridda och så älskade som Jesper Waldersten. Han medverkar ständigt i många av Sveriges största tidningar och har nu börjat bli ett efterfrågat namn även internationellt.
Denna den senaste samlingen ?Allt brinner!? har han samlat 368 bilder i olika temperament.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Allt brinner!. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Fantastiskt vacker
    Julia Kolehmainen, 31 oktober 2014

    Waldersten levererar. Igen.
    Jag skrattar och gråter vartannat. Känner igen mig i mycket och blir nyfiken på annat. Det är svårt att förklara, köp den bara!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Allt brinner!