Zelda 1 & 2. De första ljuva åren (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Zelda
Antal sidor
137
Utgivningsdatum
2015-09-07
Förlag
Kartago Förlag
Dimensioner
240 x 168 x 11 mm
Vikt
459 g
SAB
Hci
ISBN
9789175150796
Zelda 1 & 2. De första ljuva åren (häftad)

Zelda 1 & 2. De första ljuva åren

(4 röster)
Häftad Svenska, 2015-09-07
159
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
 

Den första boken om Zelda kom ut 2009 och har varit slutsåld i över ett år. Efterfrågan har bara ökat med tiden. Den andra boken "Zelda 2: kampen fortsätter" kom 2012 och har även den varit slutsåld en längre tid. Här samlar vi båda dessa klassiska serieböcker i en samlingsvolym.

Hjältinnan Zelda är en idealistisk, bloggande åttiotalistsnärta som med dubbelmoral och ihåliga argument slåss mot de patriarkala väderkvarnarna. Zelda snyltar på kompisen Tova och bråkar med sin av- och på-pojkvän Sigge. Hon reser till Frankrike och Mexico för att skriva den stora generationsromanen. Efter att ha blivit dumpad börjar hon på konstskola för att förverkliga sig själv och för att rädda världen med sin konst. Men istället för studier hänger hon sig åt vilda rödvinsfester, hunkiga krokimodeller och ändlösa debatter om könsroller och kreativitet. Med dubbelmoral och ihåliga argument förösker hon slå omkull de patriarkala väderkvarnarna. Hon hittar nya kärlekar, men drabbar hela tiden samman med sin påtända perfomance-artist till expojkvän. När livet på konstskolan till slut blir för kaotiskt flyr Zelda till Asien, för att finna sig själv. Men då nirvana aldrig infinner sig, konfronteras hon i stället med den bistra verkligheten och sitt eget fåfängliga liv. Vem ska man rädda först, frågar sig Zelda: världen eller sig själv?

Serien Zelda dök upp för första gången som stripserie i Metro 2007 och har sedan publicerats i en rad olika tidksrifter och tidningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Zelda 1 & 2. De första ljuva åren
  2. +
  3. Zelda 6. Allt är normalt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Zelda 6. Allt är normalt av Lina Neidestam (häftad).

Köp båda 2 för 317 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Zelda 1 & 2. De första ljuva åren