Massor av pocketfynd
Jag är den som är den (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
101
Utgivningsdatum
2015-01-26
Förlag
Kartago Förlag
Illustratör/Fotograf
Elin Lucassi
Dimensioner
240 x 170 x 10 mm
Vikt
341 g
SAB
Hci
ISBN
9789175150888
Jag är den som är den (häftad)

Jag är den som är den

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2015-01-26
140
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Jag är den som är den" är en samling bilder, skämtteckningar och tecknade serier som vänder på begreppen och skildrar våra relationer och samhället vi lever i från en ny och oväntad vinkel, bilderna handlar om ett perspektivbyte. Vad händer när man placerar en man i en situation man vanligtvis ser kvinnor i? Eller när bokälskare börjar bete sig som fotbollsfans? Hur känns det att peppa vuxna karlar med livsvisdomar som "hata inte din kropp, ge dig själv en kram i stället"? Genom att byta plats på folk och företeelser får man syn på de strukturer som omger och påverkar oss, överallt hela tiden. Samtidigt som vi drabbas av skratt kommer även insikten om våra egna tillkortakommanden eller just därför. Bilderna handlar mycket om feminism. Och kroppen. Och om att ta plats fysiskt och mentalt. Att helt enkelt sluta be om ursäkt och börja vara "den som är den".

Elin Lucassis serier försöker nå den egentliga kärnan i de företeelser de skildrar, oavsett om det är genusfrågan, mansrollen eller huruvida kvinnor borde runka mer i grupp. Hon försöker nå under ytan och visa en essens som får läsaren att tänka. Helst något nytt. Elin Lucassi debuterar här i bokform, men har en lång tid verkat som illustratör, recensent, serietecknare och skribent.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jag är den som är den
 2. +
 3. Synd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Synd av Elin Lucassi (häftad).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Jag är den som är den. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk
  Johanna , 7 oktober 2015

  Det är en fantastisk bok som tar upp allt mellan himmel och jord om feminism. Den är rolig samtidigt som den tar upp allvarliga ämnen.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Elin Lucassi

 • Synd

  Elin Lucassi

  Ordet Synd betyder brott, förseelser, ogärning och skuld. Inom vissa religioner används ordet om handlingar eller sinnelag som står i strid med Guds vilja. Men gäller dessa handlingar som synd även idag? Eller har begreppen ändrats? Elin Lucassi b...

Bloggat om Jag är den som är den