Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
139
Utgivningsdatum
2016-03-08
Förlag
Kartago Förlag
Dimensioner
260 x 195 x 11 mm
Vikt
593 g
SAB
Hci
ISBN
9789175151113

Jannah : sista året på jorden

(1 röst)
Häftad, Svenska, 2016-03-08
147 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
En modern version av Vilhelm Mobergs Utvandrarna.

År 2026 upptäcks en planet i ett främmande solsystem, fullt beboelig och inte helt olik jorden. Planeten döps till JANNAH efter det arabiska ordet för paradiset. Vetenskapsmän lyckas skapa ett maskhål som möjliggör en snabb resa dit. En satellitlänk upprättas, forskarteam och modiga nybyggare påbörjar projektet att kolonisera den nya planeten. Man bygger städer och skickar dit arbetskraft för att kunna upprätta en lyx-tillvaro på Jannah. Snart öppnas möjligheter för en privilegierad elit att köpa biljett till ett av de kommersiella stjärnskeppen. Varje år avgår ett fåtal exklusiva resor till det nya förlovade landet.

Det är 2080-talet och Mosebacke etablissemang har sålts till Lo, en av Sveriges största stream-sändare med feeden "LO_LIFE". Hen är en stenrik jetset-person och ensam arvinge till Dentcorp industries och hen har byggt om Mosebacke-huset till sin privata lyxvåning med plats för enorma fester för Stockholms hetaste in-crowd.

Isak och Yorik är två underbetalda gruvarbetare på månen. När de inte har månbas-skift bor de i arbetarbaracker i Kenya invid den enorma rymdhissen.

Ett anarkistiskt kollektiv har ockuperat det rivningsfärdiga Kaknästornet i Stockholm. De bor där i gemenskap och en av kollektivets äldsta medlemmar är Jonna. Här odlas grönsaker på taket och fester arrangeras, men i ett avskilt rum ligger Jonnas älskade syskon Pil som en zombie på en säng. Hen följer aktivt "LO_LIFE" och vill aldrig logga ut.
Till jul ska Jonna ta med sig Pil till deras kusin Harry i Jönköping. De ska fira jul som de alltid gjort i alla år, med Kristian och Harry och Isak.

Detta är den första delen i en triologi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jannah : sista året på jorden
  2. +
  3. Kvinnor ritar bara serier om mens

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kvinnor ritar bara serier om mens av Sara Olausson (häftad).

Köp båda 2 för 321 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Jannah : sista året på jorden