Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
157
Utgivningsdatum
2016-05-27
Förlag
Kartago Förlag
Illustratör/Fotograf
Bim Eriksson
Dimensioner
261 x 195 x 16 mm
Vikt
597 g
SAB
Hci
ISBN
9789175151564

Det kändes lugnt när mina känslor dog

(8 röster)
Häftad,  Svenska, 2016-05-27
159
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.


Den politiske debattören, konstnären och serietecknaren Bim Eriksson, debuterar här i bokform, med bilder och serier som inte liknar något annat. Hon tar den tecknade serien till en ny dimension, som är på samma gång provocerande och poetisk. Det kändes lugnt när mina känslor dog är en självbiografisk seriesamling av bilder och berättelser. Som en blandning av kladdig make up och feministisk samhällskritik. Det är absurt och humoristiskt med psykologiska övertoner, där huvudpersonen till slut räddas av "Existensens heliga moder".

Boken formar sig till ett experiment, som gestaltas både på det personliga, sociala och politiska planet. Huvudpersonen tar selfies för att se om det sorgsna också syns på utsidan, och blir vän med en häst, samtidigt som begravningen av en hamster blir livsavgörande. Oväntade dialoger, obegripliga separationer och förödande förhållanden, skrik och rop på hjälp.

Bim Eriksson beskriver själv: "Jag minns inte riktigt när mina känslor dog. Om det var på hösten när du bytte stad utan att tala om det för mig och sen ljög eller om det var i samband med att hamstern dog. Kanske var det när du var ett rövhål och sa att vi inte kunde ses mer för att jag skulle bli så himla kär i dig eller var det när du trodde att chokladresterna i min säng i själva verket var bajs?"
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bim Eriksson

  • Du springer

    Karl Modig, Klara Krantz, Bim Eriksson, Yrsa Walldén, Iman Talabani

    En novellsamling för alla som är i stadiet, eller kommer ihåg hur det var, att bli vuxen. Perfekt studentpresent! Vi springer genom livet, ibland fort, ibland långsamt, och ibland förbi händelser som får oss att stanna upp. Kanske får händelserna ...

  • Baby Blue

    Bim Eriksson

    Glücklichsein ist im Staat zur Bürgerpflicht geworden, Angst, Trauer sowie jede Form psychischer Krankheit werden von einer faschistoiden Gesundheitsbehörde ver-folgt, um den wirtschaftlichen Höhenflug des Landes zu garantieren. Eine Armee von &qu...