En sol bland döda klot (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
174
Utgivningsdatum
2016-09-15
Förlag
Kartago Förlag
Illustratör/Fotograf
Anneli Furmark
Dimensioner
239 x 172 x 15 mm
Vikt
552 g
SAB
Hci
ISBN
9789175151892
En sol bland döda klot (häftad)

En sol bland döda klot

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2016-09-15
179
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
En sol bland döda klot handlar om Barbro. En vårdag i vår egen tid reser hon från Sverige till Norge med tåg. Hon ska till Tromsö, långt upp i norr, för hon är besatt av en roman som hon har läst många gånger, i olika perioder av livet. Hon är en stalker, eller en pilgrim, beroende på hur man ser det. Den hon jagar är Alberte, som visserligen är en romanfigur, men finns på riktigt, i alla fall för Barbro.Hon lever i en tid som på många sätt skrämmer henne. Hon har förstått att hon är rädd för många av sina landsmän. Är läget annorlunda i grannlandet? Den nordnorska småstaden har nu blivit ganska stor. Mycket är förändrat, men rikedomen och fattigdomen är lika tydlig nu som när Alberte Selmer en vinterdag runt förra sekelskiftet sprang uppför de branta backarna för att få utsikt över fjällen och för att en liten stund få komma undan de trånga gatorna och stadsbornas blickar. Runt staden ligger de stora fjällen och håller vakt som de alltid gjort. Här blandas berättelsen om Barbro med avsnitt ur Cora Sandels roman "Alberte och Jakob" från 1926. Barbros och Albertes liv är som stigar i snön som följer varandra långa stycken, korsar varandra, delar på sig och går ihop igen. En sol bland döda klot handlar om hur böcker bokstavligen kan ändra tillvaron för en människa och hur en romangestalt för ett ögonblick kan få en läsare att glömma sig själv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En sol bland döda klot
 2. +
 3. Bild & Bubbla. 192

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bild & Bubbla. 192 av Fredrik Strömberg, David Haglund, Mattias Elftorp, Per A J Andersson, Ville Hänninen (häftad).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En sol bland döda klot. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En serieroman med flera bottnar
  Lena, 13 december 2017

  Vackra bilder från Tromsö och Barbro, en huvudperson som man känner för.
  Två parallella historier som skapar en spänning. Samtidigt som den långsamma, till det yttre händelsefattiga, berättelsen om Barbro ger plats för en mängd egna reflektioner.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anneli Furmark