Mina vackra ögon (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
143
Utgivningsdatum
2016-10-14
Förlag
Kartago Förlag
Dimensioner
210 x 135 x 5 mm
Vikt
200 g
SAB
Hci
ISBN
9789175151960
Mina vackra ögon (storpocket)

Mina vackra ögon

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Storpocket Svenska, 2016-10-14
99
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Nina Hemmingsson återkommer här med en ny samling så kallade enrutingar och teckningar. Hennes humor är ovanlig i sina skarpa analyser av företeelser som manligt och kvinnligt, och hennes bilder är omisskännligt starka och vackra.Hon har själv förklarat sina böcker med orden: "Enrutingarna och teckningarna handlar rätt mycket om mina tillkortakommanden, en slags kompensation för när jag sviker mig själv. Jag vill visa vad jag egentligen menade, om jag hade kunnat. Ett sätt att be mig själv om ursäkt. Det är även en del ilska över att man förväntas vara på ett visst sätt för att man är kvinna, man, barn, gammal och så vidare. Och en frustation över att vi människor prioriterar fel så ofta och inte säger vad vi egentligen menar. Jag tycker inte illa om att leva, men jag tycker att det är svårt. Jag tror att det är det jag tänker på när jag tecknar och skriver och sen väljer att publicera det - att få möta andra på riktigt."

Nina Hemmingsson debuterade 2004 med boken Hjälp, där hon och Sara Olausson ritade halva boken var. Sedan dess har hon utkommit med två hyllade album: Jag är din flickvän nu och Så jävla normal. Hennes lika poetiska som satiriska enbildsteckningar har publicerats på Aftonbladets kultursidor, i andra dagstidningar och i Amelia, Bang och Ordfront Magasin.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mina vackra ögon
  2. +
  3. Jag är din flickvän nu

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag är din flickvän nu av Nina Hemmingsson (storpocket).

Köp båda 2 för 198 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mina vackra ögon. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Svart humor på gränsen till tårar
    Bokmalen, 13 november 2019

    Nina Hemmingsson ritar och skriver text som ingen annan. Du får svärtan i livet levererat med ett skratt som värmer. Stor risk för igenkänning och mersmak.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Nina Hemmingsson