Ugly (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
64
Utgivningsdatum
2019-09-12
Upplaga
1
Förlag
Kartago Förlag
Illustratör/Fotograf
Joakim Lindengren
SAB
Hci
ISBN
9789175153414
Ugly (inbunden)

Ugly

Inbunden Svenska, 2019-09-12
179
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Privatdeckaren Ugly Mareowl påminner inte så lite om en annan hårdkokt privatsnok, huvudpersonen i sju böcker av Raymond Chandler. Men Ugly är en uggla i vars värld alla huvudroller är vikta åt djur och människorna har förpassats till andraplansfigurer.

Serien handlar om Uglys äventyr på jakt efter en dold sanning, och historien berättas av en uggla som passar för äventyr. Detektiven i den här sortens seriealbum måste vara en sådan uggla. Eller, som Chandler nästan skrev: Längs dessa usla gator måste en uggla gå som inte själv är usel, som varken är besudlad eller rädd.

Joakim Lindengrens underhållande hyllning till den hårdkokta deckarskolan och författare som Raymond Chandler och Dashiell Hammett berättas i stora, färgmättade bilder fyllda med detaljrikedom och visuella referenser. Lindengren (f. 1962) är en svensk serieskapare och illustratör. Sedan debuten 1986 har han bl a gett ut ett tjugotal egna serieböcker, illustrerat barnböcker samt varit huvudtecknare och förläggare av serietidningen Kapten Stofil, forum för Göteborgs första superhjälte.

 
Visa hela texten

Fler böcker av Joakim Lindengren

  • Kapten Stofil. Dåligt är det nya bra

    Joakim Lindengren

    Som alla vet var det bättre förr. Men kan verkligen denna truism gälla också Kapten Stofil själv, han som i decennier burit titeln "Världens främste bakåtsträvare"? Snart är sanningens timma slagen, då en ny geront gör Kapten Stofil tite...

  • Ett anstötligt liv

    Joakim Lindengren

    Här kommer äntligen ett nytt samlingsalbum med Joakim Lindengrens serie från de hemlösas tidning i Göteborg - Faktum. Hippie-Gunnar, Gillis, Rosita och Pundar-Percys vardag dokumenteras med både galghumor och samhällssatir i den tredje delen av Et...

Bloggat om Ugly