Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Ugly Mareowl (del 1)
Antal sidor
60
Utgivningsdatum
2019-09-12
Upplaga
1
Förlag
Kartago Förlag
Illustratör/Fotograf
Joakim Lindengren
Dimensioner
315 x 226 x 10 mm
Vikt
562 g
SAB
Hci
ISBN
9789175153414
Ugly (inbunden)

Ugly

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2019-09-12
208
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Privatdeckaren Ugly Mareowl påminner inte så lite om en annan hårdkokt privatsnok, huvudpersonen i sju böcker av Raymond Chandler. Men Ugly är en uggla i vars värld alla huvudroller är vikta åt djur och människorna har förpassats till andraplansfigurer.

Serien handlar om Uglys äventyr på jakt efter en dold sanning, och historien berättas av en uggla som passar för äventyr. Detektiven i den här sortens seriealbum måste vara en sådan uggla. Eller, som Chandler nästan skrev: Längs dessa usla gator måste en uggla gå som inte själv är usel, som varken är besudlad eller rädd.

Joakim Lindengrens underhållande hyllning till den hårdkokta deckarskolan och författare som Raymond Chandler och Dashiell Hammett berättas i stora, färgmättade bilder fyllda med detaljrikedom och visuella referenser. Lindengren (f. 1962) är en svensk serieskapare och illustratör. Sedan debuten 1986 har han bl a gett ut ett tjugotal egna serieböcker, illustrerat barnböcker samt varit huvudtecknare och förläggare av serietidningen Kapten Stofil, forum för Göteborgs första superhjälte.

 
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ugly. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mästerverk
    The MF, 9 oktober 2020

    En fantastiskt vacker och suggestivt tecknad serie! Typiskt Lindengren, men med ett större vemod mellan alla blinkningar till hårdkokta deckare och film blir.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Joakim Lindengren