Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
88
Utgivningsdatum
2013-11-08
Förlag
Recito Förlag
Dimensioner
210 x 148 x 7 mm
Vikt
166 g
SAB
Occ
ISBN
9789175174976
Krävs ofärd för välfärd? (häftad)

Krävs ofärd för välfärd?

Häftad Svenska, 2013-11-08
179
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Begreppet välfärd används idag i tid och otid i synnerhet av borgerliga företrädare. Märkligt kan det tyckas eftersom de borgerliga ofta varit motståndare till de välfärdsreformer som genomförts i vårt land. Att välfärden måste bevaras används nu paradoxalt nog även som försvar för försämringar inom välfärdsområdet.

Välfärd har alltmer blivit ett sammanfattande begrepp för det som tidigare vanligtvis benämndes offentliga verksamheter, skola, vård och omsorg. Våra socialförsäkringar, sjuk- och arbetslöshetsförsäkringar, också välfärd för många, har däremot börjat betecknas mer negativt - som «bidrag». Att närmare söka analysera hur det politiska ordvalet successivt förändrats av och sannolikt också påverkat den politiska utvecklingen i samhället behandlar denna bok.

Carina Nilsson har efter flera år som LO-utredare skrivit ett antal debattböcker inom arbetslivsområdet. I arbetet som LO-utredare har hon skrivit rapporter och medverkat inom en rad statliga utredningar inom området. Carina Nilsson är fil.lic. i psykologi och har tidigare även forskat inom arbetslivsområdet bland annat om arbetstids- och sjukfrånvarofrågor. Hon har även under flera år varit socialdemokratisk kommunalpolitiker i hemkommunen Uppsala.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Krävs ofärd för välfärd?
  2. +
  3. Facilitera! : allt du behöver veta för att framgångsrikt leda människor i workshops

De som köpt den här boken har ofta också köpt Facilitera! : allt du behöver veta för att fram... av Anna Gullstrand (häftad).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Carina Nilsson

  • Rädda, Varna, Larma, Släck

    Camilla Andersson, Carina Nilsson

    VINNARE AV BRANDSKYDDSFÖRENINGENS INNOVATIONSPRIS 2019! Vad ska du göra om det brinner? Häng med Flamman och Lågan på ett lite läskigt äventyr när de vaknar av den tjutande brandvarnaren och en massa rök! Här får du lära dig nummer 112, hur man sk...

Bloggat om Krävs ofärd för välfärd?