Ett hem på jorden (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2014-02-19
Upplaga
1
Förlag
Recito Förlag
SAB
Hc
ISBN
9789175175515
Ett hem på jorden (häftad)

Ett hem på jorden

Häftad Svenska, 2014-02-19
179
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Stefan, Ninni, Ivan, Louise, Anna och Mån-Maria är några ungdomar som är volontärer på en kibbutz i Israel på 1980-talet. Under veckans dagar är det kroppsarbete på fält och i fabriker som gäller men på helgen är det 10:ans diskotek och fest fram till gryningen.
Ungdomarna fångas av kibbutzens livsstil vilken framstår som en oas av trygghet i en osäker värld. Händelser och människor vävs samman mot den konfliktfyllda verklighet som präglar staten Israel.
Väl hemma Sverige igen genomför de sin dröm om att bygga en svensk kibbutz. Den första och enda kibbutzen i Malmö skapas - ungdomarna flyttar in i en femrummare på Falsterbogatan. Bokens huvudperson Stefan Jarnebring upptäcker snart att det är långt från dröm till verklighet. Nästan lika långt som det är från Malmö till kibbutz Givat Oz.
Ett hem på jorden är en högaktuell bok om det världspolitiska läget, och om hur världen ser ut i dag. Begrepp som solidaritet, jämlikhet och broderskap har aldrig tidigare legat mer rätt i tiden än vad de gör nu.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ett hem på jorden
  2. +
  3. Vinterresan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vinterresan av Richard Jändel (häftad).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Ett hem på jorden