Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-09-04
Förlag
Recito Förlag
ISBN
9789175176604
Stölden av Silverbibeln (e-bok)

Stölden av Silverbibeln (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2014-09-04
39
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Den 5 april 1995 mitt på dagen genomfördes en kupp mot den världsberömda Silverbibeln vid Carolina Rediviva i Uppsala.
Personalen vid universitetsbiblioteket utropar: - Silverbibeln är stulen!
Några minuter senare är Uppsalapolisen underrättad och spaningsledaren och hans medarbetare påbörjar ett intensivt polisarbete. Flera olika scenarier var möjliga, men det visade sig att hitta gärningsmännen och återfinna de stulna delarna var svårare än beräknat. Berättelsen om "fallet" är näst intill autentiskt, med den mytomspunna Silverbibelns historia som bakgrund. Det är många frågetecken om vad som hände och varför och en del av dem rätas ut i denna bok, medan andra kvarstår.
Man vet att Silverbibeln ursprungligen hade minst 336 blad men idag är endast 188 stycken kända och 187 stycken av sidorna finns på universitetsbiblioteket Carolina Rediviva i Uppsala. Några av sidorna samt silverpärmarna förvaras i en monter, där de kan beskådas av allmänheten.

Silverbibeln anses numera som ett av historiens mest unika och värdefulla dokument, och utsågs år 2011 till ett världsminne.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kjell Söderberg

  • I maffians spår : I maffians spår

    Kjell Söderberg

    Maria tar sin nya Volvo som vanligt i sin färd till sitt egna företag där hon arbetar som översättare. Precis när hon parkerar bilen vid företaget blir hon påkörd bakifrån. Vad var det som hände? frågar Maria Mannen i den påkörande bilen kommer fr...

  • I maffians spår

    Kjell Söderberg

    Maria tar sin nya Volvo som vanligt i sin färd till sitt egna företag där hon arbetar som översättare. Precis när hon parkerar bilen vid företaget blir hon påkörd bakifrån. - Vad var det som hände? frågar Maria Mannen i den påkörande bilen kommer ...

Bloggat om Stölden av Silverbibeln