Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
596
Utgivningsdatum
2016-05-23
Förlag
Recito Förlag
Dimensioner
210 x 140 x 45 mm
Vikt
898 g
SAB
Hc
ISBN
9789175179018
När revolutionen kom till Vårby gård (häftad)

När revolutionen kom till Vårby gård

Häftad Svenska, 2016-05-23
189
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Björn Öijers fjärde roman är berättelsen om en forntida vårdkaseby som på 1970-talet blev miljonprogramsförort till Stockholm. Hyresgästerna fortsätter den kamp för bättre levnadsvillkor som pågått sedan stenålderns sälfångster, trälarnas slit på vikingatiden och statarnas fackliga organisering långt senare.
Journalisten och filmvetaren Martin Tallid söker i kyrkböckerna efter en statarpojke som 1871 hittade en niohundra år gammal silverskatt under en sten i skogen. Deras öden ska sammanflätas.
En bok om kärlek och drömmar i ett politiskt laddat decennium. Om entusiasterna i en vänstervåg som upplöstes i sekterism och besvikelse. En tidsresa med en revolutionär tidning och partiet som gav ut den.

"Björn Öijer fångar läsaren. Det är gedigen research paketerad i ett lättillgängligt språk som ringar in konflikten mellan att vara människa och ha ideal" (Klass)

"Martin lever mitt i 68-rörelsens kraftfält och söker sitt politiska sammanhang bland vänstergrupper, som trots likhet i retorik och bokstavskombinationer ligger i bitter fejd med varandra" (Corren)

"Detta är nog den mest levande skildring jag läst om den sjuttiotalspolitiska generationens konkreta vardag" (Tidningen Kulturen)
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. När revolutionen kom till Vårby gård
  2. +
  3. Poeten som red med Custer : ett svenskt emigrantöde

De som köpt den här boken har ofta också köpt Poeten som red med Custer : ett svenskt emigran... av Björn Öijer (häftad).

Köp båda 2 för 366 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Björn Öijer