Hundens världshistoria : från begynnelse till nutid (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
285
Utgivningsdatum
2016-08-30
Förlag
Recito Förlag
Dimensioner
210 x 150 x 25 mm
Vikt
500 g
SAB
Qdfja
ISBN
9789175179032

Hundens världshistoria : från begynnelse till nutid

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2016-08-30
191
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Anders Hallgren skriver i sitt förord till den här boken att den «är ett unikt dokument». Det är också den absolut första boken på svenska som så grundligt har gått igenom hundens historia och dess betydelse för människan. Författaren har gått igenom all den nya forskning som har skett de senaste 20 åren och presenterar dessa samt egna resultat i en populär vetenskaplig inramning. Han har använt sig av biologiska och naturvetenskapliga spår samt arkeologiska och kulturhistoriska fynd. Dessutom har han tittat på och tolkat konst och litteratur. Allt för att hitta essensen i hundens betydelse för människan genom kulturerna och historien. Du bjuds på en spännande resa genom hundens världshistoria från begynnelse till nutid.

Författaren har den 26/2 2017 fått det fina priset Guldbenet 2016 av Hundskyddsfonden för boken med motiveringen "för sitt unika författarskap i Hundens världshistoria från begynnelsen till nutid, som gett oss en ovärderlig insyn och hjälp att försöka förstå hundens stora betydelse för människan i olika kulturer"
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hundens världshistoria : från begynnelse till nutid
  2. +
  3. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA av Malin Ekman (pocket).

Köp båda 2 för 270 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Stefan Reitersjö