Femte hjulet (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (259.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Mattias Linderoth
Utgivningsdatum
2013-01-03
Förlag
HörOpp!
ISBN
9789175230825
Femte hjulet (ljudbok)

Femte hjulet Ljudbok

Ljudbok (MP3), Svenska, 2013-01-03

Styckköp

166

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Stjärnreportern Adam fick en vacker begravning. Men han dog alltför ung, och hans sambo Sofia är övertygad om att det var ett svek som till slut dödade honom. Hans närmaste vänner Mårten Leijon och Gabriel von Fersen verkar veta mer än de medger. Sofia är så fylld av vrede och samvetskval att hon inte finner ro att sörja. Vad hände egentligen natten Adam blev misshandlad? Hur blev han femte hjulet och varför blev han så brutalt avpolletterad av sina ungdomsvänner?

Samtidigt är Gabriel hårt ansatt. Någon känner till den illegala affär som gjort honom till en förmögen slottsherre och än en gång behöver han Mårtens hjälp. Men Mårten, socialdemokraternas före detta "fixare", är indragen i en politisk utpressningsaffär som kan ändra Sveriges framtid. Plötsligt riskerar samtliga att dras ner i avgrunden.

I Femte hjulet får vi åter möta huvudpersonerna från den framgångsrika Rörmokaren. Viggo Cavling visar än en gång att han som få andra kan skildra det samtida Stockholm - han rör sig obehindrat mellan löpsedelsjakten på tidningsredaktionerna och intrigerna i den politiska toppen. Maktens korridorer har aldrig känts mer lockande - eller frånstötande.

Till hälften ömsint satir över Göran Persson, till hälften ett skoningslöst porträtt av vår tids borgarklass. Det är originellt och på rak prosa. Och ja, jag gillar det.
Åsa Linderborg, Aftonbladet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Viggo Cavling

  • I huvudet på en banbrytare

    Viggo Cavling, Katarina Gospic

    En av dina viktigaste organ är hjärnan. I hela ditt liv förändras den. Allt du tar dig för förändrar din hjärnas struktur. Just därför har vi också förmågan att påverka den. Mer än vad vi tror! Det är därför inte omöjligt för någon att börja tänka...

  • Rörmokaren

    Viggo Cavling

    Valrörelsen år 2006. Samtidigt som den borgerliga oppositionen framgångsrikt skapat Allians för Sverige och socialdemokraternas opinionssiffror dalar, lyckas en paparazzifotograf ta bilder av justitieministern när han har sex med fel kvinna. Katas...