Gubbe och katt : en kärlekshistoria (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (96.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Torsten Wahlund
Utgivningsdatum
2012-12-20
Förlag
HörOpp!
ISBN
9789175231013
Gubbe och katt : en kärlekshistoria (ljudbok)

Gubbe och katt : en kärlekshistoria Ljudbok

(11 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2012-12-20

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Det här är berättelsen om hur Nils Uddenberg blev med katt fastän han aldrig i livet hade tänkt sig att ha något husdjur. En vintermorgon satt det en, som det skulle visa sig, herrelös katt utanför sovrumsfönstret och tittade på honom med stora runda gula ögon. Sakta men säkert nästlade den sig in i hans liv.

Med mycket humor och självdistans berättar Nils Uddenberg om hur tillvaron förändrades sedan Kissen flyttat in i huset i Lund. De känslor hon väcker överraskar honom. Han blir förälskad i denna gråbrunspräckliga lilla dam, som snart också sover i hans säng om natten.

Med sin bakgrund som psykiater kan Nils Uddenberg inte låta bli att fördjupa sig i Kissens själsliv. Har den humor? Är det ens rimligt att tillskriva den mänskliga känslor? Och den kanske knepigaste frågan av alla: Är vår lilla kisse överhuvudtaget intresserad av den gemenskap med henne som vi lägger ner så mycket möda på att bygga upp?

En fullkomligt bedårande bok som gick rakt in i hjärtat på mig. Borde nå en stor läsekrets! Skriven med väldigt mycket humor. Nils Uddenberg kan inte låta bli att fördjupa sig i kattens psyke. Boken blir ännu bättre tack vare de väldigt, väldigt fina illustrationer av Ane Gustavsson. En oemotståndlig bok om förälskelse på gamla dar.
Ingalill Mosander, SVT Gokväll

Den här lilla boken är lika bedårande som en sex veckors kattunge. [...] Uddenbergs beskrivning av lära kännaprocessen är oemotståndlig. Det är ju faktiskt en sorts kärlekshistoria med ingredienser mycket lika människokärlekens: Vem är detta? Tycker den om mig? Vad tänker den nu? Vad betyder det beteendet? Och så litteraturen, filosofin, etologin, vetenskapen frågeställningar framställda med mycket lätt hand. Samt humor och fantasi ...
Nina Lekander, Expressen
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Gubbe och katt : en kärlekshistoria. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Underbar skildring av katt
    Annie, 9 mars 2021

    Vi behöver en varm berättelse om en älskad katt i dessa tider. Boken är också lärorikt för alla även den som inte har förmånen att ha katt i sin omgivning.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Nils Uddenberg