Barkhes kors (mp3-skiva)
Fler böcker inom
Format
Mp3-skiva
Språk
Svenska
Serie
Barkhe (del 3)
Antal sidor
1
Inläsare
Mats Eklund
Utgivningsdatum
2013-07-09
Förlag
Bokförlaget HörOpp
Dimensioner
140 x 140 x 5 mm
Vikt
56 g
SAB
Hc
ISBN
9789175231020

Barkhes kors

(11 röster)  |  Läs 1 recension
Mp3-skiva,  Svenska, 2013-07-09
217
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
I november år 1657 ingår länsmansdottern Hanna Barkhe äktenskap på Kronborgs slott med ungerske furstesonen Gábor av Rakoczy. Bröllopsnatten blir allt annat än förväntat.

Kung Frederik III av Danmark ses dansa och le där, men bara för att dölja oro och fara för landet. Den starka fästningen Frederiksodde har fallit för Sverige och kung Karl X Gustav, som svurit att förinta Danmark när han väl når Köpenhamn.

Frans Barkhe, länsman på Helsingborgs slottslän, vet att före detta älskarinnan Elna Johansdotter vill både honom och hans dyre son illa, och hon har hemlig ammunition. Han vet däremot inte att både dottern Magde och amman Lykke riskerar avrättning.

Familjekorsets förbannelse, som går långt tillbaka i tiden, slår allt hårdare mot familjen Barkhe. Nere i Kronborgs djupa källarvalv, kasematterna, sluts en ohelig och ödesdiger allians ...

Barkhes kors är den tredje och sista delen i den spännande historien om Frans Barkhe.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Barkhes kors. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En spännande historisk berättelse
    Magnus, 31 augusti 2016

    Värd att lyssna på, men jag tycka att det är lite väl många tillbakablickar till föregående böcker i trilogin. (Det är så klart inget problem om man inte kör igenom alla tre på en gång.)

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Bodil Mårtensson