Livstid (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (226.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Eric Ericsson
Utgivningsdatum
2013-07-15
Förlag
HörOpp!
Översättare
Sabina Söderlund
ISBN
9789175231464
Livstid (ljudbok)

Livstid (ljudbok)

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2013-07-15
105
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Jimmy Tock kommer till världen samma kväll som hans farfar lämnar den. Medan en våldsam storm rasar, tillbringar hans far Rudy långa timmar i korridorerna mellan förlossningsavdelningens väntrum och sin döende fars sjukbädd. Det är en underlig vaka som blir än underligare när Josef Tock plötsligt sätter sig käpprakt upp och talar sammanhängande för första och sista gången efter sin stroke.

Det han säger innan han dör är att hans sonsons liv kommer att innehålla fem fruktansvärda dagar, fem datum med hemska händelser som Jimmy behöver förbereda sig på. Det första ska ske under hans tjugonde år och det sista det år han fyller trettio.

Rudy avfärdar sin fars sista ord som en döende mans förvirrade prat. Men när han upptäcker att fadern också förutsåg sin sonsons födelse på minuten, hans exakta längd och vikt, och det faktum att Jimmy skulle födas med syndaktyli - den oförklarade missbildning där två eller flera fingrar eller tår är sammanvuxna - på sin vänstra fot, får den gamle mannens förutsägelser en obehaglig innebörd.

Vilka hemska händelser väntar Jimmy under dessa fem mörka dagar? Vilka mardrömmar kommer han att möta? Vilka utmaningar måste han anta? För vem Jimmy Tock är och vad han måste uträtta är ett mysterium lika farligt som förunderligt - en kamp mot en ondska så svart att endast de mest extraordinära själar kan skina igenom.

Pressröster om Livstid:

"Som ren underhållnig är han ett fynd: en driven berättare och påhittig intrigmakare, och med nya Livstid visar han att han kan både roa och oroa. Berättelsen om Jimmy Tock är en bitvis dråplig, bitvis dräpande skröna om hur en ung man blir offer för sin egen farfars sista ord."

- Jury

"I de flesta av Koontz romaner så ställs det onda mot det goda och bär ett övertygande meddelande om kärlekens makt och om det mirakulösa i vår existens. Det skulle kunna bli torrt och predikande, men Koontz berättar med respekt och en lättsam ton som få andra författare kan få till. Livstid är en riktigt bra bok väl värd att läsa när höstmörkret faller."

- Norra Västerbotten
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Livstid. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Håller inte normal Koontz-klass
    Kalle, 5 november 2017

    Jag är normalt en stor fan av Koontz psykopatskildringar men den här gången håller han inte måttet. Pladdrig och redogörande, ointressant handling och förutsägbart slut.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Dean Koontz

Bloggat om Livstid