Vansinne (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (196.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Eric Ericson
Utgivningsdatum
2013-07-15
Förlag
HörOpp!
Översättare
Sabina Söderlund
ISBN
9789175231488
Vansinne (ljudbok)

Vansinne (ljudbok)

(1 röst)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2013-07-15
107
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Billy Wile jobbar som bartender och lever ett ganska stillsamt, vanligt liv. Ända till den kväll då han hittar ett meddelande instucket under bilens vindrutetorkare:

"Om du inte tar den här lappen till polisen och underrättar dem kommer jag att döda en förtjusande, blond lärarinna någonstans i Napa County. Om du tar den här lappen till polisen kommer jag i stället att döda en gammal kvinna som är engagerad i välgörenhetsarbete. Du har sex timmar på dig att bestämma dig. Valet är ditt."

Billy uppfattar det hela som ett dumt skämt men berättar ändå vad som hänt för sin gode vän Lanny Olson som är polis. Lanny är av samma åsikt och råder Billy att nonchalera det hela. Mindre än 24 timmar senare hittas en ung, blond lärarinna brutalt mördad i grannstaden. Billy får skuldkänslor och är beredd att vända sig till polisen. Då kommer nästa meddelande. Och nästa deadline ...

Plötsligt har Billys lugna tillvaro vänts upp och ned. Han dras in i en fullkomlig mardröm som bara blir värre och värre för varje nytt ultimatum han får. Och den fruktansvärda sanningen blir alltmer påtaglig - någon därute har gett honom makten att styra över liv och död!

Pressröster om Vansinne:

"Läskigt, listigt och gastkramande"

- Nerikes Allehanda

"[...] än en gång levererar Koontz en förstklassig thriller full av vältecknade personporträtt och skräckfyllda scener."

- Chicago Tribune

"Vansinne inbjuder till sträckläsning och den får en att vilja kontrollera att fönster och dörrar är ordentligt låsta."

- The Associated Press

"Levande, fartfylld aktion, välutvecklade karaktärer och obevekliga, skräckinjagande scener då Koontz visar upp sin allra bästa sida."

- Publishers Weekly (starred review)
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Dean Koontz

Bloggat om Vansinne