Det vi kan stå för : Anders Behring Breiviks advokat om rättegången, pressen, sitt arbete och sina värderingar (mp3-skiva)
Format
Mp3-skiva
Språk
Svenska
Antal sidor
1
Inläsare
Mats Eklund
Utgivningsdatum
2013-09-20
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget HörOpp
Översättare
Oscar Rossi
Dimensioner
125 x 140 x 6 mm
Vikt
58 g
SAB
Oeb
ISBN
9789175231969
Det vi kan stå för : Anders Behring Breiviks advokat om rättegången, pressen, sitt arbete och sina värderingar (mp3-skiva)

Det vi kan stå för : Anders Behring Breiviks advokat om rättegången, pressen, sitt arbete och sina värderingar

(1 röst)
Mp3-skiva Svenska, 2013-09-20

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Geir Lippestad var Anders Behring Breiviks huvudförsvarare i rättegångarna efter attacken mot regeringskvarteren och massakern på AUF:s sommarläger i juli 2011. Det kan vi stå för beskriver rättegången ur hans perspektiv. Lippestad inleder boken med att skildra hur han kör till sitt sista möte med Breivik efter rättegångens slut, för att sedan gå tillbaka till frågan om vad som fick honom att åta sig uppdraget. Därefter beskriver han hela rättegångsförloppet, med personliga reflektioner och utvikningar som ger en fördjupad bild av skeendet och hans hållning som försvars. Lippestad resonerar inte minst kring de svåra moraliska utmaningar som han och de andra försvarsadvokaterna stötte på i sitt arbete. Det vi kan stå för är därför ingen renodlad rättegångsskildring, utan också en bok om människovärde och demokrati, och om juristens roll i det rättssamhälle som måste omfatta alla till och med de som vill förgöra det.

GEIR LIPPESTAD [född 1964] är den norska advokat som den 23 juli 2011 på den åtalades egen begäran tog på sig att vara försvarsadvokat åt Anders Behring Breivik, den värsta massmördaren i Norges historia. Inledningsvis bemöttes han med misstänksamhet: Vad var det för sorts människa som till synes utan betänkligheter kunde tacka ja till ett sådant uppdrag?

Mediepressen under rättegången var enorm, både från norska och utländska medier. Lippestad valde att bemöta journalisterna med vad han kallar värdebaserad kommunikation. I slutet av året valdes han till »Årets person« i flera av Norges rikstäckande tidningar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »