Besökaren (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Serie
Ewert Oswald Truut (del 1)
Antal sidor
12
Utgivningsdatum
2014-04-23
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget HörOpp
Medarbetare
Olsson, Nils (form)
Dimensioner
130 x 130 x 35 mm
Vikt
269 g
SAB
Hc
ISBN
9789175232393
Besökaren (cd-bok)

Besökaren

(5 röster)  |  Läs 1 recension
CD-bok Svenska, 2014-04-23

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Den framgångsrike författaren Tristan Heckscher befinner sig i sin skrivstuga på Österlen. Hans förra roman blev en dundersuccé och nu sliter han med uppföljaren. Det går trögt. Hans äktenskap knakar i fogarna och han sover allt oftare över i stugan. Ofta delar han en flaska whisky med sin granne, den tjurige kriminalkommisarien Ewert Truut. Truuts karriär har gått i baklås efter ett misslyckat fall i Stockholm och han är förvisad till skånska landsbygden där han just nu sliter med ett mordfall där offret blivit halshugget

En dag får Tristan ett beundrarmejl från Therése, en läsare. Efter en tids mejlande träffas de och inleder ett sexuellt förhållande. Samtidigt börjar Tristan känna sig iakttagen. Han hittar hjulspår utanför sin skrivarstuga och tycker sig skymta någon utanför familjens hem.

Den intensiva Therése blir snart mer krävande och situationen börjar glida Tristan ur händerna. Sakta går det upp för honom att detta inte är någon vanlig otrohetsaffär

Besökaren är en psykologisk spänningsroman. Med säker hand skapar Dag Öhrlund trovärdiga karaktärer och bygger upp en krypande, obehaglig stämning där en vanlig människas snedsteg obevekligt leder mot katastrofen.

Dag Öhrlund är en författare, journalist och fotograf med en lång rad böcker bakom sig. Mest känd har han blivit genom författarduon Buthler & Öhrlund och succéböckerna om psykopaten Christopher Silfverbielke.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Besökaren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra upplösning
    Per Weinö, 12 maj 2014

    Bygger upp personerna i boken på ett bra sätt, väver ihop de två historierna.
    Slutet är underbart, hoppas på en fortsättning
    Per

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Dag Öhrlund