Besökaren (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (323.8 MB)
Språk
Svenska
Serie
Ewert Oswald Truut
Inläsare
Stefan Sauk
Utgivningsdatum
2014-04-14
Förlag
HörOpp!
ISBN
9789175232416

Besökaren Ljudbok

(139 röster)  |  Läs 7 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2014-04-14

Styckköp

169

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Den framgångsrike författaren Tristan Heckscher befinner sig i sin skrivstuga på Österlen. Hans förra roman blev en dundersuccé och nu sliter han med uppföljaren. Det går trögt. Hans äktenskap knakar i fogarna och han sover allt oftare över i stugan. Ofta delar han en flaska whisky med sin granne, den tjurige kriminalkommissarien Ewert Truut. Truuts karriär har gått i baklås efter ett misslyckat fall i Stockholm och han är förvisad till skånska landsbygden där han just nu sliter med ett mordfall där offret blivit halshugget.

En dag får Tristan ett beundrarmejl från Therése, en läsare. Efter en tids mejlande träffas de och inleder ett sexuellt förhållande. Samtidigt börjar Tristan känna sig iakttagen. Han hittar hjulspår utanför sin skrivarstuga och tycker sig skymta någon utanför familjens hem.

Den intensiva Therése blir snart mer krävande och situationen börjar glida Tristan ur händerna. Sakta går det upp för honom att detta inte är någon vanlig otrohetsaffär.

Besökaren är en psykologisk spänningsroman. Med säker hand skapar Dag Öhrlund trovärdiga karaktärer och bygger upp en krypande, obehaglig stämning där en vanlig människas snedsteg obevekligt leder mot katastrofen.

Dag Öhrlund är en författare, journalist och fotograf med en lång rad böcker bakom sig. Mest känd har han blivit genom författarduon Buthler & Öhrlund och succéböckerna om psykopaten Christopher Silfverbielke.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Besökaren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Stefan sauk så bra uppläsare
  Cinna, 23 april 2024

  Spännande och bra. Händelsen var jättebra och evert trulls härlig person!

 2. Spännande
  -, 9 juli 2023

  Underbar uppläsare. Lyssnade ut den på 2,5 dag. Fortsätter på andra delen.

 3. Hälften deckare hälften pornovell
  -, 5 oktober 2022

  Spännande deckare med mycket sex, svek och ångest. Lite väl tjatiga sexinslag, vilket drar ner betyget.

 4. Obehaglig
  -, 7 september 2022

  Den var väldigt spännande men lite långdragen, oklart vem som är huvudpersonen men en riktigt jobbig spänningsroman med många tvister och potentiella historier.

 5. Förutsägbar
  -, 30 augusti 2022

  Helt ok, lite förutsägbar. Rätt tidigt i boken förstod jag hur det skulle sluta på ett ungefär.

 6. Gillar den men ...
  -, 31 mars 2022

  Jag stör mig dock på hur blåögt och korkat en karaktär beter sig. Dennes ologiska beteende och oförmåga att kolla upp något är obegripligt. Men, jag kommer nu lyssna vidare på nästa bok.

 7. Bra språk och intrig
  -, 12 juni 2020

  Jag har nyligen upptäckt Dag Örlunds böcker och gillar dem verkligen.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Dag Öhrlund