Jakthundarna (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Serie
William Wisting (del 8)
Antal sidor
10
Inläsare
Mattias Linderoth
Utgivningsdatum
2014-03-31
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget HörOpp
Översättare
Per Olaisen
Originaltitel
Jakthundene
Dimensioner
140 x 140 x 30 mm
Vikt
227 g
SAB
Hce
ISBN
9789175232485
Jakthundarna (cd-bok)

Jakthundarna

(3 röster)
CD-bok Svenska, 2014-03-31

Slutsåld

"... bättre än Jo Nesbö" - Magnus Utvik, SVT

Jørn Lier Horst har jämförts med Jo Nesbø och Sjöwall/Wahlöö. Han har vunnit många litterära priser och år 2013 tilldelades han Glasnyckeln, den finaste utmärkelsen som en nordisk deckarförfattare kan få. Horst har blivit en favorit hos såväl läsare som kritiker och Jakthundarna är en riktigt spännande bladvändare med en upplösning som är lika överraskande som trovärdig.

William Wisting är en erfaren utredare vid polisen. Han är samvetsgrann, noggrann och sympatisk. Hela sitt yrkesliv har han ägnat sig åt att jaga brottslingar, men plötsligt kastas rollerna om. Wisting stängs av från sin tjänst efter misstanke om att ha fabricerat bevis i en sjutton år gammal mordutredning. Mannen som dömdes för brottet har släppts. Och Wisting angrips av både kollegor och media. Utan tillgång till polisens resurser inleder Wisting en egen utredning för att ta reda på sanningen. Han får hjälp av sin dotter, som är kriminalreporter, men de är långt ifrån att lösa gåtan när en ung kvinna försvinner och det kopplas samman till det tidigare mordet. Nu börjar jakten för att hitta henne i tid.

JØRN LIER HORST (f. 1970) räknas som en de bästa kriminalromanförfattarna i Norden. Trots stora bokframgångar jobbar han fortfarande som utredare vid polisen i Vestfold i Norge, och det var efter att själv ha blivit misstänkt för att fabricera bevis som han skrev Jakthundarna.

"Hans nya bok bör läsas av alla som gillar deckare. Helt enkelt anmärkningsvärt välgjort." Dagbladet

"Horst berättar den här historien med genrens allra bästa metoder, utan enkla lösningar. Boken verkar ha en inbyggd bladvändare." Dagsavisen

"Bättre kan det inte bli [...] Jakthundarna har allt man kan önska sig i den här genren." Tonsbergs Blad
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jörn Lier Horst

  • Grottmannen

    Jörn Lier Horst

    William Wisting: Del 5. William Wisting är en erfaren utredare vid polisen - rättskaffens, sympatisk och samvetsgrann. I Grottmannen kommer döden honom obehagligt nära när det i grannhuset hittas en man som varit död i fyra månader. Liket sitter u...