Jonny Liljas skuld (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Serie
Jonny Lilja & Eva Ström (del 1)
Antal sidor
11
Inläsare
Mats Eklund
Utgivningsdatum
2014-09-19
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget HörOpp
Medarbetare
Olsson, Nils (form)
Dimensioner
134 x 130 x 28 mm
Vikt
251 g
SAB
Hc
ISBN
9789175233017
Jonny Liljas skuld (cd-bok)

Jonny Liljas skuld

(1 röst)
CD-bok Svenska, 2014-09-19

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"så bra att jag tappar andan" - Lotta Olsson, DN

Nominerad till årets bästa svenska kriminalroman av Svenska deckarakademin

Jonny Lilja, knarkspanare i Malmö, har nått botten. Hans fru har lämnat honom och speldjävulen är hans enda kvarvarande följeslagare. Efter ett förlorat pokerparti med skyhöga insatser står han dessutom i skuld till den jugoslaviske maffiabossen Jokovic. En skuld Jonny betalar av på genom att svika sitt yrke och sig själv.

Efter att en kväll ha druckit ett par flaskor vin beger sig Jonny till Ravlunda skjutfält på Österlen för att göra slut på allt elände. Men när han förbereder sitt självmordsförsök får han syn på en likblek flicka som sitter lutad mot ett träd. Med död blick tycks hon titta ut över Hanöbukten. Hennes handleder är uppskurna. Den obligatoriska utredningen tar vid, men fallet avskrivs raskt som självmord och den namnlösa unga kvinnan riskerar att falla i glömska.

Ystadspolisen Eva Ström har liksom Jonny gått igenom en skärseld, men i motsats till honom har hon kommit ut helskinnad. På var sitt håll börjar Jonny och Eva ana att flickans död inte är självförvållad och att det kan finnas kopplingar till andra unga kvinnor som avlidit under oklara omständigheter.

Sagt om boken:

Jonny Liljas skuld är kanske det bästa Lönnaeus gjort och det vill inte säga lite. Tack och lov för att fortsättning kommer även här.? - Gunilla Wedding, Norra Skåne
Jonny Liljas skuld en riktigt spännande, välskriven och klurig deckare. - Kerstin Bergman, Sydsvenskan
Lönnaeus lyckas ge liv i gestalterna, han låter en slags långsam eftertanke följa med på slingriga österlenska vägar och på nattvandring över Malmös gatstenar.? - Åsa Carlsson, Kristianstadsbladet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Olle Lönnaeus