Mille Markovic : biografin (mp3-skiva)
Format
Mp3-skiva
Språk
Svenska
Antal sidor
1
Inläsare
Mats Eklund
Utgivningsdatum
2014-03-19
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget HörOpp
Dimensioner
123 x 135 x 4 mm
Vikt
40 g
SAB
Lz Markovic, Mille
ISBN
9789175233109
Mille Markovic : biografin (mp3-skiva)

Mille Markovic : biografin

Mp3-skiva,  Svenska, 2014-03-19
216
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Den 23 januari 2014 sköts Mille Markovic ihjäl med fyra skott i huvudet. Han hittades på kvällen sittande i sin bil vid Ståltrådsvägen i Ulvsunda i Bromma. Han blev 52 år.

Detta är hans biografi. Mille Markovics första minne är när hans mor hittades död, hängande från körsbärsträdet i den lilla serbiska byn där han växte upp. Vid mitten av 1960-talet flyttade han med sin far till Sverige. Mille är en människa som fått slå sig fram i livet. En uppväxt under ständiga konflikter och fosterhemsplaceringar ledde fram till en framgångsrik boxningskarriär. Därefter upptäckte han att det var både roligare och mer lukrativt att driva svartklubbar och strippställen. Numera är han känd som storgangstern som fått den svenska makteliten att darra. Vi får läsa om mordförsök, rysk roulette, tortyr, missbruk, men också om Milles kärlek till sina barn och hans förtvivlade försök att leva ett bra liv.

Journalisterna Beata Hansson och Deanne Rauscher har intervjuat Mille och ett stort antal av hans familjemedlemmar, vänner och fiender. Det finns inte många biografier över framstående kriminella som är lika hänsynslös och naken som den här. Förordet är skrivet av professorn i kriminologi Jerzy Sarnecki.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna