Svarthuset (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (294.5 MB)
Språk
Svenska
Serie
Isle of Lewis-trilogin (del 1)
Inläsare
Mats Eklund
Utgivningsdatum
2014-07-01
Förlag
HörOpp!
Översättare
Charlotte Hjukström
ISBN
9789175233338
Svarthuset (ljudbok)

Svarthuset (ljudbok)

(56 röster)  |  Läs 3 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2014-07-01

Styckköp

144
Ladda ned

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Vinnare av The Barry Award för »Årets bästa kriminalroman« 2013!
»May är den sortens författare jag följer till världens ände.« NEW YORK TIMES
»Ett mästerverk.« L'HUMANITÉ, FRANKRIKE

På Isle of Lewis, en liten ö i de Yttre Hebriderna, har människorna sedan urminnes tider fört en ojämn kamp mot elementens raseri; den outtröttliga vinden, det piskande regnet, havets skummande vrede. Det är en hård värld där tron på en allsmäktig Gud kommit att bli den enda ledstången genom tillvarons många prövningar.
När ön skakas av ett brutalt mord skickas kriminalkommissare Fin Macleod till platsen för att undersöka om brottet möjligen kan ha koppling till ett liknande mordfall i Edinburgh. För Fin, som själv är född och uppvuxen på ön, innebär utredningen en resa tillbaka till ett för-flutet som han under arton års tid gjort allt för att lägga bakom sig. Han ställs nu återigen öga mot öga med skoltidens vänner och plågoandar och med Marsaili MacDonald, hans första stora kärlek. Åren har gått, men Fin tvingas motvilligt inse att barndomens sår är allt annat än läkta, och att ön inte tänker släppa honom ur sitt grepp en andra gång

PETER MAY [f. 1951] är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike. Svarthuset [The Blackhouse] är den första delen i hans »Lewis«-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod. Svarthuset kom först ut i Frankrike, där den hyllades av kritikerna och tilldelades en rad priser, bland annat The Cezam Prix Littéraire. 2013 vann den amerikanska utgåvan The Barry Award för »Årets bästa kriminalroman«.

»En av de absoluta bästa deckarserierna på senare år.« THE INDEPENDENT

»Klockren mordthriller.« DAILY EXPRESS
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Svarthuset. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Underbar
  -, 29 augusti 2020

  Tur att det finns fler böcker i serien att se fram emot

 2. En deckare men ändå inte.
  Päivi R, 16 april 2018

  Berättelsen pendlar mellan då- och nutid på ett fint sätt. Det är mycket lätt att leva sig in i miljöerna pga författarens otroligt fina beskrivningar. Man lever med personerna i boken. Slutet är möjligen för mycket typ film-manus för just min smak, därav bara fyra stjärnor. Uppläsaren är bra. Jag ser fram emot nästa bok i serien.

 3. Jag har fått en ny favoritförfattare
  Kim M. Kimselius, 17 september 2015

  Jag har fått en ny författarfavorit

  Svarthuset av Peter May

  är första boken i en deckartrilogi. Är glad att jag lade ut en bild på bokomslaget när jag skulle börja lyssna på Lewispjäserna, för det visade sig vara den sista boken i serien. Genast laddade jag ned första boken istället och började lyssna. Nu är jag redan inne på tredje boken. Det går bara inte att sluta lyssna när jag väl har börjat.

  Boken står som deckare hos nätbutikerna, men jag vet inte om det är e... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Peter May