Bevakaren (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (221.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Ronja Svedmark
Utgivningsdatum
2017-01-17
Förlag
Word Audio Publishing
ISBN
9789175236384
Bevakaren (ljudbok)

Bevakaren (ljudbok)

Ljudbok (MP3), Svenska, 2017-01-17
149
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play - från 79 kr/månad

Provlyssna på alla böcker · 14 dagars fri lyssning

Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Vågar man lita på Niklas Lund?

Katarina har inget val. När hennes sambo Jonas försvinner under en nattvandring i Stockholm city finns det bara en person som kan leda henne rätt. Polisen har inte kraft nog, men Niklas verkar utanför förordningar och regler, och hon är i händerna på en man som vet misstänkt mycket om den prostitution som Jonas försökte bekämpa.

Spåren leder till slutna kretsar på internet, vilka Niklas Lund känner bättre än någon annan. Sedan han har misslyckats med att bli polis i den fysiska verkligheten utreder Niklas Lund istället brott på nätet, där en alternativ polis och domstol följer sina egna lagar i kampen mot den dolda brottsligheten.

När en man med koppling till en webbsida som hänger ut misstänkta brottslingar hittas mördad - då gör Katarina även en annan obehaglig upptäckt. Det visar sig att hon inte vet allt om Jonas. Och att Niklas Lund - mer känd under namnet Bevakaren- vet mer än hon kunnat föreställa sig.

Bevakaren är en spänningsroman om en subkultur på nätet med ett helt eget rättssystem som bekämpar brott genom sina egna lagar. Det handlar om den dolda prostitutionen - polisens nya verklighet - där den som kontrollerar den digitala informationen också kontrollerar kriminaliteten.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Dan Nilsson

  • Jag följer dig

    Dan Nilsson

    Någon har stulit Niklas Lunds identitet på nätet. Snart förstår Niklas att det är en person som känner honom, och som vill få tillträde till hans verksamhet som privatspanare på nätet. Men i vilket syfte? Den första ledtråden får han när en kvinna...

Bloggat om Bevakaren