Farlig fåfänga (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (294.6 MB)
Språk
Svenska
Serie
Harry Friberg (del 1)
Inläsare
Martin Halland
Utgivningsdatum
2016-05-13
Förlag
Word Audio Publishing
ISBN
9789175236551

Farlig fåfänga Ljudbok

(8 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2016-05-13

Styckköp

179

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Den framgångsrike fotografen Harry Friberg råkar av en slump träffa en gammal skolkamrat, konstnären Paul Groth. Groth är just i färd med att hänga en utställning hos den något bedagade men fåfänga galleristen Maud Björkman, som i konkurrens med en annan konsthandlare har lyckats övertala Groth att ställa ut hos just henne. Det visar sig vara ett lyckokast eftersom Groth gör stor succé. Vid en tillställning hemma hos henne uppe på Fåfängan på Söders höjder störtar Groth genom ett hål i en mur och omkommer. Självmordsteorin avfärdas och misstankarna riktas mot personerna i Groths omgivning - offrets syster, den hämmade hemmadottern Lena, den åldrade läkaren Motell, make till Groths älskarinna och den blonda och svartsjuka fästmön Inger Antons.

Eftersom Harry Friberg är bekant med de inblandade, har en viss intuition och har ögonen med sig, ber kommissarie Artur Lind om hans hjälp för att lösa fallet.

Stieg Trenter (1914-1967) föddes som Stig Johansson men tog namnet Stieg Trenter efter att först ha använt det som pseudonym. Trenter var journalist och en mycket uppskattad kriminalförfattare och stockholmsskildrare. Han räknas till De Fyra Stora (tillsammans med Maria Lang, Hans-Krister Rönblom och Vic Suneson).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Stieg Trenter