Gråzon (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (209.5 MB)
Språk
Svenska
Serie
Rickard Häll (del 1)
Inläsare
Martin Halland
Utgivningsdatum
2016-12-16
Förlag
Word Audio Publishing
ISBN
9789175237558
Gråzon (ljudbok)

Gråzon (ljudbok)

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2016-12-16

Styckköp

162

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Rickard Häll, operatör och veteran i Sveriges hemliga specialförband Särskilda Skyddsgruppen, har bestämt sig för att dö. Händelserna i Kongo under Operation Artemis skakade om honom på ett sätt han inte varit beredd på. Efter att ha drabbats av posttraumatiska ångestproblem och sagt upp sig från jobbet som varit hans liv finner han sig ensam och deprimerad i ett samhälle som inte har en tydlig plats för någon med hans färdigheter.
Hans syster Sandra, nybliven journalist, fattar ett lika oväntat som ovälkommet beslut. Hon tänker inte låta Rickards psykiska ohälsa stå i vägen för henne och i ett försök att göra sig ett namn har hon sin oerfarenhet till trots beslutat sig för att resa till Bagdad för att följa maktöverlämnandet sommaren 2004.
Hon vet inte vad hon ger sig in på men Rickard vet av egen erfarenhet precis hur farligt där är. Mer lockad av riskerna än avskräckt fattar Rickard ett beslut. I en stad full av motsättningar, där konflikter löses med våld och där civila västerlänningar är lovligt byte kommer hans naiva syster inte ha en chans. Inte på egen hand. Hans samvete tvingar honom att lägga sina planer åt sidan, ta anställning vid en privat säkerhetsfirma och ännu en gång möta kriget.
Rickard kastas in i en värld utanför lagen. En våldsam värld där "cash is king" och där lojalitet hänger på vem som betalar bäst. Hans värsta farhågor besannas när Sandras nyfikenhet placerar henne i blickfånget för en internationell liga av krigsprofitörer...
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Gråzon. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Personligt och medryckande
    EW, 21 augusti 2019

    En utmärkt berättelse som både är spännande, lagom teknisk och fängslande. Texten känns personlig och karaktärerna är både mänskliga och genomarbetade. Tempot växlar och är stundtals snabbt. Intriger och trådar knyts ihop på ett utmärkt och osentimentalt sätt.

    Den hade gärna fått vara längre; man vill veta mer om Rickard Häll och hur han tacklar problemen han ställs inför!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Chris Berg