Aldrig ensam (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (84.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Viktor Åkerblom
Utgivningsdatum
2017-10-10
Förlag
Word Audio Publishing
ISBN
9789175238937
Aldrig ensam (ljudbok)

Aldrig ensam (ljudbok)

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2017-10-10

Styckköp

162

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Vi tror tyvärr inte att han kommer överleva "Det är en vacker höstkväll i slutet av september 2013. Charlies kropp ligger på en kal bår inne på intensivvårdsavdelningen på Länssjukhuset i Kalmar. Hans föräldrar har just fått samtalet från läkaren som ingen vill få, ett samtal där man berättar att deras son kommer att dö.
Några timmar tidigare har Charlie fått en kraftig panikångest-attack och starka självmordstankar. I stundens förvirring tar han en överdos av värktabletter och lugnande medicin för att bli kvitt ångesten, för att känna ro, kanske också för att dö. Charlie är en helt vanlig, frisk 22-åring som vill sluta leva och lämna sina föräldrar, bröder, släkt, vänner, klasskamrater och lagkompisar för alltid.

I "Aldrig ensam" berättar entreprenören Charlie Eriksson, 25, om sin egen resa och de erfarenheter av psykisk ohälsa som han delar med många andra unga människor. Målet för boken, projektet Aldrigensam och hans föreläsningar är att bryta tystnaden och få er att söka hjälp i tid. Många välkända namn är hans ambassadörer: Filip & Fredrik, Sigge Eklund, Michaela Forni, Rachel Yoga Girl Brathén, Therése Lindgren, Jon Olsson, Ann Heberlein, Olivia Schough, Annika Andersson, Linus Thörnblad m.

Var sjätte timme tar en människa sitt liv någonstans runt om i landet. Det är mänskliga tragedier, som i många fall hade kunnat förhindrats. Aldrig Ensam är boken som bryter tystnaden om psykisk ohälsa och öppnar upp för samtal om detta tabubelagda ämne. Alla drabbas någon gång av psykisk ohälsa, ändå är det ingen som vågar prata om det, vi måste börja prata om det!

Ingen ska behöva leva med psykisk ohälsa i hemlighet, med boken Aldrig Ensam vill Charlie Eriksson bryta isen så att fler våga söka hjälp. Den här boken behöver finnas i varje hem i Sverige.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Aldrig ensam. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Kunde varit bättre
  Sven, 29 november 2020

  Kunde varit bättre. Boken tar upp ett angeläget ämne som tyvärr försvinner i romanliknande utsvävningar. Själlöst och torftigt skriven och berättad.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Suicidprevention i praktiken

  Ullakarin Nyberg

  Suicidrisk är bland det svåraste att hantera inom vården. Eftersom självmordstankar nästan alltid beror på ett psykiskt lidande som upplevs outhärdligt och opåverkbart för patienten, är det avgörande att omgivningen förmedlar att tillståndet och l...

 • Konsten att rädda liv : Om att förebygga självmord

  Ullakarin Nyberg

  Varför tar en människa sitt liv? Går det att förhindra, finns det varningstecken? Och vad kan man göra om man anar att någon har tankar på självmord? Konsten att rädda liv handlar om att bryta den tystnad som ofta omger psykisk ohälsa och självmor...