Hjälp! Eld och lågor! (arabiska) (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Arabiska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
64
Utgivningsdatum
2018-10-04
Förlag
Fenix Bokförlag
Översättare
Flora Majdalawi
Originaltitel
Hjälp! Eld och lågor! Arabisk version
Illustratör/Fotograf
Jimmy Wallin
Dimensioner
217 x 153 x 8 mm
Vikt
243 g
SAB
Hcf
ISBN
9789175252360
Hjälp! Eld och lågor! (arabiska) (inbunden)

Hjälp! Eld och lågor! (arabiska)

Inbunden,  Arabiska, 2018-10-04
165
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Boken är på arabiska. Texten är genomgående försedd med diakritiska tecken. Finns även i svensk utgåva.

Det bjuds på både igenkänning och dramatik i den lättlästa Hjälp!-serien. När en liten hund skadar tassen på krossat glas bestämmer sig barnen för att städa i parken. En bra och viktig sak att göra tillsammans. Men vårsolen skiner på det torra gräset och en mysig picknick- och städdag slutar nästan i katastrof. Än en gång har barnens favoritförfattare, Jo Salmson, skrivit en spännande historia om barnen i en lågstadieklass och deras vardag.

Bokens huvudperson vill gärna ha en egen hund och ser nu en möjlighet att vinna mammas förtroende genom att ordna med parkstädning. Det är ju farligt om andra hundar eller djur skadar sig. Kompisarna ställer upp och hjälper till - både med städning och fika! Men allt tar en allvarlig vändning när det börjar brinna i gräset. Hur kunde det gå så fel? Och vems var felet? När brandkåren släckt branden väntar ännu en överraskning för kompisarna. Nu är det fler som blivit eld och lågor!

Jo Salmson lyckas med få ord förmedla starka känslor och i Jimmy Wallins innehållsrika bilder ser man de små nyanserna. I berättelserna är kompisarna och skolan det viktiga och ofta händer något besvärligt som blir ett dilemma för de inblandade. Känslor som avundsjuka, otrygghet och osäkerhet känner alla igen. Det här är både lättläst och angeläget.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hjälp! Eld och lågor! (arabiska)
  2. +
  3. Sagasagor. Fiffiga kroppen och finurliga knoppen (arabiska)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sagasagor. Fiffiga kroppen och finurliga knoppe... av Josefine Sundström (inbunden).

Köp båda 2 för 207 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jo Salmson