Flickan i trädet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2013-09-17
Upplaga
1
Förlag
Atremi AB
Illustratör/Fotograf
Pernilla Dufwenberg
Dimensioner
215 x 155 x 10 mm
Vikt
224 g
SAB
Hcf
ISBN
9789175270487

Flickan i trädet

Inbunden,  Svenska, 2013-09-17
89
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ellen sitter i sitt lästräd.
Men syskonen vill leka med henne.
Dom ger sig av på en flotte.
Dom kommer till en ö.
Där bygger dom en koja ...

Flickan Ellen och hennes syskon Ada, Emil, Mac, Carl och Hedda har funnits på riktigt . De hette Key i efternamn och bodde på gården Sundsholm utanför Västervik. Eftersom deras mamma ofta var sjuk blev Ellen syskonens extramamma. Hon blev en riktig lekmamma för hon var bra på att hitta på äventyr, sagor och överraskningar.
Ellen älskade att läsa och ibland satt hon under matbordet hos sin mormor och morfar och lyssnade när de vuxna läste högt. Ibland klättrade hon upp i ett träd och läste ...
Hon tålde inte orättvisor. När hon blev stor skrev hon böcker om sånt som hon tyckte var fel. Hennes mest berömda bok handlar om hur vuxna skall vara mot barn, inte slå, inte retas, inte tvinga. Så här skriver hon: "Barn ska ha roligt och inte behöva vara rädda!"

Ann-Mari Tormalm är född 1939 i Motala. Efter pensioneringen 2003 började hon att skriva böcker, det har hunnit bli tretton stycken, både barn-, ungdoms- och vuxenböcker.
Ann-Maris berättelser tilldrar sig ofta i östgötamiljöer, där naturen med Vättern, Omberg, Varamon och Åtvidabergs koppargruvor spelar stor roll.

Pernilla Dufwenberg är född 1971 och bosatt i Motala. Hon är utbildad grundskollärare, barnboksillustratör och inom det informationsvetenskapliga området.
Pernilla har alltid älskat att teckna, måla och illustrera. Allra bäst trivs hon när hon får skapa karaktärer hemmahörande i fantasins värld.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Flickan i trädet
  2. +
  3. Hemligheten på Ekenäs

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hemligheten på Ekenäs av Ann-Mari Tormalm (inbunden).

Köp båda 2 för 197 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ann-Mari Tormalm