Medeltidens kyrkor i Östra och Västra härad i Njudung och deras kvarvarande inventarier : en arkeologisk och konsthistorisk guidebok (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Stiftshistoriska sällskapet i Linköpings stifts skriftserie (del 16)
Antal sidor
205
Utgivningsdatum
2015-05-20
Upplaga
1
Förlag
Atremi AB
Dimensioner
220 x 160 x 20 mm
Vikt
440 g
SAB
Icdc-cbd
ISBN
9789175271019

Du kanske gillar

Medeltidens kyrkor i Östra och Västra härad i Njudung och deras kvarvarande inventarier : en arkeologisk och konsthistorisk guidebok (häftad)

Medeltidens kyrkor i Östra och Västra härad i Njudung och deras kvarvarande inventarier : en arkeologisk och konsthistorisk guidebok

Häftad Svenska, 2015-05-20
219
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Medeltidens kyrkor i Östra och Västra härad i Njudung och deras kvarvarande inventarier är en guide- och handbok för den som är arkeologiskt och konsthistoriskt intresserad av det medeltida kyrkliga kulturarvet i området. Det är nog den första bok som behandlar de 38 medeltida kyrkorna och deras bevarade inventarier i ett sammanhang. Boken innehåller bilder på de medeltida kyrkorna hämtade från olika arkiv, samt nytagna foton på kyrkorna. Dessutom finns det färgbilder på så gott som samtliga bevarade medeltidsinventarier i kyrkor, på Statens historiska museum och Jönköpings läns museum.

Stig Lundh, född i Gamleby, är förvaltningssocionom. Han har under 30 års tid arbetat som kyrkokamrer i Askersund, Åtvidaberg och Gamleby. Under sitt arbete har han bland annat förvaltat kyrkobyggnader och ansvarat för restaureringar.

Boken ingår som nr 16 i Linköpings Stiftshistoriska Sällskaps skriftserie.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Medeltidens kyrkor i Östra och Västra härad i Njudung och deras kvarvarande inventarier : en arkeologisk och konsthistorisk guidebok
  2. +
  3. Medeltidens kyrkor i Östbo, Västbo och Sunnerbo mot Skåne- Hallandsgränsen och deras kvarvarande inventarier : en arkeologisk och konsthistorisk guidebok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Medeltidens kyrkor i Östbo, Västbo och Sunnerbo... av Stig Lundh (häftad).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »