Hundassisterad terapi för unga med flerfunktionsnedsättningar. Metoder och effekter (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2016-05-03
Upplaga
1
Förlag
Atremi AB
Dimensioner
245 x 175 x 15 mm
Vikt
618 g
ISBN
9789175271361
Hundassisterad terapi för unga med flerfunktionsnedsättningar. Metoder och effekter (inbunden)

Hundassisterad terapi för unga med flerfunktionsnedsättningar. Metoder och effekter

Inbunden Svenska, 2016-05-03
289
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Hundassisterad terapi kan vara till stor glädje och hjälp för barn och ungdomar med flerfunktionsnedsättningar. Det visar denna studie genomförd vid Habiliteringen, Bräcke diakoni. Förutom välbefinnande i samspel med terapihunden främjar terapisituationen motivation till träning av motoriska förmågor och kommunikation, stärker kroppsuppfattning och självkänsla samt underlättar socialt samspel. Terapistunden ger glädje i tillvaron och är något som de unga ser fram emot.
I boken beskrivs arbetssättet för hundassisterad terapi, såväl för terapiteamet som för terapihundarna. Målsättning och det praktiska genomförandet skildras i åtta fallstudier och effekterna har analyserats med hänsyn till vad de betyder för deltagarna. Även terapeuternas och hundekipagets förfarande i terapin redovisas. Slutligen diskuteras de betydelsebärande delarna i den hundassisterade terapin.
Boken vänder sig till dig som är nyfiken på effekter av hundassisterad terapi, vill introducera hundassisterad terapi i vård- och omsorgsarbete eller till hundförare som vill lära sig mer om hur hunden kan vara en resurs i arbetet.
Vi hoppas ni skall ha stor glädje och nytta av att läsa denna bok!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hundassisterad terapi för unga med flerfunktionsnedsättningar. Metoder och effekter
 2. +
 3. Sociala tjänstehundar : omsorg utan ord

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sociala tjänstehundar : omsorg utan ord av Sara Karlberg, Helena Eriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 690 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Nytta och nöje med hunden : din blivande terapihund

  Monica Broman

  Är du nyfiken på hundar som arbetar inom vård, skola och omsorg? Kanske har du själv en dröm om att kunna arbeta tillsammans med din hund, för att hjälpa andra människor? Då kan detta vara boken för dig! Nytta och nöje med hunden förklarar det fan...

 • Reconciliation and the Search for a Shared Moral Landscape

  Maria Ericson

  This book focuses on reconciliation in Northern Ireland and South Africa. The overarching aim is to identify 'formal and material conditions', or prerequisites, for reconciliation and moral community (or more precisely a 'shared moral landscape')....