Medeltidens kyrkor i Skänninge och Västanstångs prosterier med Vreta kloster och Linköpings medeltida stad och deras kvarvarande inventarier : en arkeologisk och konsthistorisk guidebok (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Linköpings stiftshistoriska sällskaps skriftserie (del 21)
Antal sidor
298
Utgivningsdatum
2018-03-15
Upplaga
1
Förlag
Atremi AB
Dimensioner
209 x 150 x 21 mm
Vikt
621 g
SAB
Icdc-cbg
ISBN
9789175271989
Medeltidens kyrkor i Skänninge och Västanstångs prosterier med Vreta kloster och Linköpings medeltida stad och deras kvarvarande inventarier : en arkeologisk och konsthistorisk guidebok (häftad)

Medeltidens kyrkor i Skänninge och Västanstångs prosterier med Vreta kloster och Linköpings medeltida stad och deras kvarvarande inventarier : en arkeologisk och konsthistorisk guidebok

(1 röst)
Häftad Svenska, 2018-03-15
229
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Medeltidens kyrkor i Skänninge och Västanstångs prosterier med Vreta kloster och Linköpings medeltida stad och deras kvarvarande inventarier är en guide- och handbok för den som är arkeologiskt och konsthistoriskt intresserad av det medeltida kyrkliga kulturarvet i området. Det är nog den första bok som behandlar de 48 medeltida kyrkorna och deras bevarade inventarier i ett sammanhang.
Boken innehåller bilder på de medeltida kyrkorna hämtade från olika arkiv samt nytagna foton på kyrkorna. Dessutom finns det färgbilder på så gott som samtliga bevarade medeltidsinventarier i kyrkor, på Statens historiska museum och Östergötlands museum.
Boken ingår som nr 20 i Linköpings Stifthistoriska Sällskaps skriftserie.

Stig Lundh, född i Gamleby, är förvaltningssocionom. Han har under 30 års tid arbetat som kyrkokamrer i Askersund, Åtvidaberg och Gamleby. Under sitt arbete har han bland annat förvaltat kyrkobyggnader och ansvarat för restaureringar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Medeltidens kyrkor i Skänninge och Västanstångs prosterier med Vreta kloster och Linköpings medeltida stad och deras kvarvarande inventarier : en arkeologisk och konsthistorisk guidebok
  2. +
  3. Medeltidens kyrkor i Östanstångs, Söderköpings och Norrköpings prosterier och deras kvarvarande inventarier : en arkeologisk och konsthistorisk guidebok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Medeltidens kyrkor i Östanstångs, Söderköpings ... av Stig Lundh (häftad).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »