Mammor med intellektuell funktionsnedsättning och deras barn : att se, förstå och bemöta dem utifrån psykologisk teori (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
218
Utgivningsdatum
2019-01-10
Upplaga
1
Förlag
Atremi AB
Dimensioner
210 x 148 x 11 mm
Vikt
270 g
SAB
Do
ISBN
9789175272351
Mammor med intellektuell funktionsnedsättning och deras barn : att se, förstå och bemöta dem utifrån psykologisk teori (häftad)

Mammor med intellektuell funktionsnedsättning och deras barn : att se, förstå och bemöta dem utifrån psykologisk teori

Häftad Svenska, 2019-01-10
244
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Huruvida föräldrar med intellektuell funktionsnedsättning (psykisk utvecklingsstörning) klarar av sitt föräldraskap har alltid ifrågasatts. Den här boken vill visa på vikten av relationen mellan föräldrar och barn när man ska ge hjälp och stöd till föräldrar med kognitiva brister. Forskning rörande barn och barns utveckling har länge varit ett viktigt område inom psykologin. Man är dock inte alltid överens om föräldrars betydelse för barns psykiska utveckling.
Författarna visar hur psykologiska insatser kan utformas i familjer med komplex problematik inklusive föräldrar med intellektuell funktionsnedsättning. Boken kan utgöra en referensram för att underlätta samarbetet mellan personal inom pedagogisk, social, psykologisk och medicinsk verksamhet.
Boken bör med fördel även kunna användas inom utbildningar för behandlingspersonal inom psykolog- och socionomutbildningar.

Kristina Andersson är leg psykolog och leg psykoterapeut. Hon har erfarenhet av barn- och familjearbete genom ut red ning, behandling, konsultation och handledning.

Kristina Nilsson, leg psykolog och specialist i neuropsykologi, har arbetat inom barn- och ungdomshabilitering och inom kommunal LSS-verksamhet med utredning, handledning och konsultation.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mammor med intellektuell funktionsnedsättning och deras barn : att se, förstå och bemöta dem utifrån psykologisk teori
  2. +
  3. Omsorgsboken : möjligheter och svårighetervid intellektuell funktionsnedsättning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Omsorgsboken : möjligheter och svårighetervid i... av Lena Söderman, Mårten Nordlund (häftad).

Köp båda 2 för 695 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna