I skuggan av en brännvinskagge : L.O. Smith, arbetarringrörelsen och arbetar- och nykterhetssträvanden i möten - 1883 (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
696
Utgivningsdatum
2020-03-18
Upplaga
1
Förlag
Atremi
Dimensioner
210 x 148 x 58 mm
Vikt
1125 g
SAB
Kc
ISBN
9789175272733
I skuggan av en brännvinskagge : L.O. Smith, arbetarringrörelsen och arbetar- och nykterhetssträvanden i möten - 1883 (inbunden)

I skuggan av en brännvinskagge : L.O. Smith, arbetarringrörelsen och arbetar- och nykterhetssträvanden i möten - 1883

Inbunden Svenska, 2020-03-18
339
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Som en stormvind sveper arbetarringrörelsen över landet 1883 med "brännvinskungen" L. O. Smith vid styråran i en fruktlös förhoppning om att vara osynlig. Arbetarringrörelsen - ja, hela den liberala arbetarrörelsen - och den wieselgrenska nykterhetsrörelsen har försummats av forskningen. Dagens makthavare skriver, som så ofta, historien. Anakronismerna flödar. Arbetarrörelsen blir liktydig med den socialdemokratiska, nykterhetsrörelsen med den absolutistiska (IOGT). Och relationerna mellan idéer, föreningar och rörelser i Sverige är styvmoderligt behandlade. Upprättelse är på sin plats för det som senare blev systembolag, konsumentkooperation (KF), rösträtt, bildningsförbund - och "absolut" rent brännvin, Absolut vodka m.m.

Med den här boken fördjupar sig författaren på nytt i den här historien.

Bo Andersson är professor emeritus i ämnesdidaktik, särskilt historia, och docent i historia vid Göteborgs universitet samt professor i utbildningsvetenskap vid Strömstad akademi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. I skuggan av en brännvinskagge : L.O. Smith, arbetarringrörelsen och arbetar- och nykterhetssträvanden i möten - 1883
  2. +
  3. Dröstorp - en by på Öland som blev öde

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dröstorp - en by på Öland som blev öde av Bo Andersson, Anders Johansson (häftad).

Köp båda 2 för 528 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bo Andersson