Turkiet tur och retur med S/Y Vagabond (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
378
Utgivningsdatum
2013-02-01
Förlag
Papertalk
Dimensioner
210 x 145 x 20 mm
Vikt
536 g
SAB
Na.07
ISBN
9789175330426

Turkiet tur och retur med S/Y Vagabond

Häftad,  Svenska, 2013-02-01
273
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Lars Olming, seglare, med stort intresse för historia och kultur, ger sig 2005 iväg på sin önskeresa till Medelhavet. Halvvägs på sin sex år långa färd möter han vid ett av sina besök hemma Ingegerd Alvbring, mycket intresserad av antik historia, men sorgligt nog landkrabba.
Möjligheten att tillsammans med Lars få uppleva alla magiska platser från antiken lockar emellertid henne ombord. Seglingen tar dem till samma hav och hamnar som Odysseus och aposteln Paulus, samma öar som de gamla grekerna, samma stränder som Alexander den store och samma stensatta vägar som de gamla romarna.
De beskriver seglarlivets glädjeämnen och vedermödor, möten med intressanta människor, besök i myllrande städer och på obebodda öar. De upplever hur historien är levande i varje del av Medelhavet liksom i kanalerna genom Europa. Med hjälp av kartor och fotografier ger de exempel på lämpliga färdvägar och vill locka andra seglare till vackra ankringsvikar och pittoreska byar. Deras reseberättelse kompletteras med fantasieggande möten med den antika historien, kryddad med citat från Odysséen och andra dikter och berättelser.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Turkiet tur och retur med S/Y Vagabond
  2. +
  3. Rysslands militära fuck-ups

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rysslands militära fuck-ups av Mattis Bergwall, Per Wallin, Fredrik Hagelin (inbunden).

Köp båda 2 för 522 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »