Fredens hav? : ökade spänningar kring Östersjön (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
111
Utgivningsdatum
2015-06-10
Upplaga
1
Förlag
Frivärld
Dimensioner
198 x 130 x 10 mm
Vikt
150 g
SAB
Ka.6
ISBN
9789175331164
Fredens hav? : ökade spänningar kring Östersjön (häftad)

Fredens hav? : ökade spänningar kring Östersjön

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2015-06-10

Slutsåld

I mer än två decennier har östersjöområdet varit känt som en mönsterregion. Välfungerande ekonomier, ett innovationsrikt klimat med framförallt fred och stabilitet har varit kännetecken för regionen i dess helhet. Så kom våren 2014. I sviterna av Rysslands annektering av Krim och kriget i östra Ukraina gick östersjöregionen från att vara skolboksexemplet över fred och framgång till att associeras med militär upptrappning och ökad oro. Hur gick Östersjön från att vara "Fredens hav" till att hamna överst på den transatlantiska säkerhetsagendan? Vilken dynamik ligger bakom det försämrade säkerhetsläget och hur kan länderna i regionen, USA och Nato agera för att situationen ska förbättras? Detta är några av frågorna som Katarina Tracz behandlar i denna bok. Katarina Tracz har bred erfarenhet av utrikespolitisk analys och opinionsbildning med särskilt fokus på säkerhetsfrågor.

"Traczs bok är ett lika välkommet som välskrivet inlägg i debatten om det allt allvarligare säkerhetsläget kring Östersjön."
Mike Winnerstig, fil dr statsvetenskap, ledamot Kungliga Krigsvetenskapsakademien

"Tracz ger en god introduktion till det faktum att även USA har upptäckt rysk aggression i vår nära omvärld, igen."
Mats Johansson, redaktör Säkerhetsrådet (SvD)
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Fredens hav? : ökade spänningar kring Östersjön. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Ryssland redan i Sverige?
    Dick Tony Wahl, 8 oktober 2019

    Boken är än mer aktuell idag då Ryssland för en mycket aggressiv utrikespolitik.Sverige måste förstå att Ryssland inte har någon empati gör andra stater.

  2. Angelägen Information
    Jonas Lindgren, 1 september 2015

    För de som är intresserade av rikets säkerhet är boken mycket viktig att ta del av! Ett högaktuellt bidrag i debatten om Nato!

Visa alla 2 recensioner