Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
367
Utgivningsdatum
2014-03-04
Upplaga
1
Förlag
Damm förlag
Översättare
Karin Andrae
Originaltitel
Burial Rites
Dimensioner
210 x 145 x 30 mm
Vikt
473 g
SAB
Hce
ISBN
9789175370415
En mörderska bland oss (inbunden)

En mörderska bland oss

(10 röster)
Inbunden Svenska, 2014-03-04

Slutsåld

Norra Island 1829. Överfulla fängelser gör att pigan Agnes Magnúsdóttir dödsdömd för sin medverkan i ett brutalt dubbelmord inhyses på den avsides belägna gården Kornsà
i väntan på avrättning. Rädsla och avsky gör att familjen inledningsvis undviker all kontakt med Agnes. Men med tiden inser de att hon kanske inte är det kallblodiga monster hon utmålats till. Efterhand öppnar sig den bittra, ordknappa Agnes och avslöjar sin roll vid dråpet på Natan Ketilsson, hennes husbonde och svekfulle älskare.

Med sin kristallklara prosa förmedlar Hannah Kent hur vi förblindade av kärlek kan ta irrationella, ibland ödesdigra beslut. Och hon påminner oss om hur stor skillnaden faktiskt kan vara mellan vilka vi är och hur vi uppfattas av andra.

En mörderska bland oss är en historisk roman med verklighetsbakgrund. Hannah Kent fick idén till boken när hon som utbytesstudent besökte det storslagna, men karga, Island och fick höra talas om pigan Agnes Magnúsdóttirs öde.

"Författaren bygger sin berättelse på gedigen dokumentation och stor berättartalang. Väl avlyssnade personer, inspirerad miljöskildring och en utmärkt översättning gör boken till en läsupplevelse - bättre än så här blir inte en historisk roman."
BTJ, Monica Waleij, 14108313.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om En mörderska bland oss