Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
447
Utgivningsdatum
2013-08-30
Upplaga
1
Förlag
Damm förlag
Översättare
Kjell Waltman
Originaltitel
The Stockholm Octavo
Medarbetare
Sundberg, Maria (form)
Dimensioner
233 x 160 x 35 mm
Vikt
686 g
SAB
Hce
ISBN
9789175370651

Stockholm octavo

Inbunden, Svenska, 2013-08-30

Slutsåld

Stockholm 1791. Revolutionens vindar drar genom Europa och även i Sverige börjar Gustav III:s makt att ifrågasättas.

Emil Larsson är nöjd med att tillbringa sina dagar med att dricka och spela kort till den dag han inser att hans fortsatta yrkeskarriär som tulltjänsteman är beroende av att han hittar en kvinna att gifta sig med.
Hans vän fru Sparf, ägare till ett exklusivt spelhus och spådam, med både Gustav III och hans bror Karl som klienter, hjälper Emil genom att lägga en octavo åt honom en kortspådom som visar honom vilka åtta personer i hans närhet som kommer att förvandla hans drömmar till verklighet.
Full av förhoppning börjar Emil leta bland arbetare och adel efter sina nya vänner. Men föga kan han ana att det som till en början var en oskyldig lek så småningom kommer att leda honom till en annan mycket mäktigare profetia Stockholm octavo!
Och innan Emil hinner förstå hur allt gått till finner han sig högst involverad i de mordiska intrigerna kring Gustav III.

Stockholm octavo är en roman om kärlek, maktspel och politik och om en högst ovanlig hjälte.

Karen Engelmann är född i Iowa, USA men när hon var 20 år flyttade hon till Sverige och Malmö där hon bodde i nästan nio år och arbetade som grafisk designer för bl.a Sydsvenskan och IKEA. Numera bor hon norr om New York med sin man och deras två döttrar. Stockholm octavo är hennes debutroman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Stockholm octavo

Bokvideo