Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
474
Utgivningsdatum
2014-03-04
Förlag
Damm Förlag
Översättare
Karin Andrae
ISBN
9789175370897
En mörderska bland oss (e-bok)

En mörderska bland oss E-bok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2014-03-04

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
"Först begrep jag inte varför de stod där, män och kvinnor, allihop gloende och orörliga. Sedan förstod jag att det var mig de stirrade på. Jag förstod att de där människorna inte såg mig. Jag var två döda män. Jag var en brinnande gård. Jag var en kniv. Jag var blod."

Norra Island 1829. Pigan Agnes Magnúsdóttir, dödsdömd?för sin medverkan i ett brutalt dubbelmord, inhyses på den avsides belägna gården Kornsà i väntan på avrättning. Av rädsla och avsky undviker familjen först all kontakt med Agnes. Men snart väcks frågor och tvivel, kanske är hon inte det kallblodiga monster hon utmålats som. Till allas förvåning väljer Agnes den unge, oerfarne prästen Tóti till sin själasörjare. Efterhand får han den bittra, ordknappa Agnes att öppna sig och avslöja sin roll vid dråpet på Natan Ketilsson, hennes husbonde och svekfulle älskare. Men hur kan hon undkomma ett öde som avgörs av andras fördomsfulla föreställningar?

En mörderska bland oss är en historisk roman med verklighetsbakgrund, som utspelar sig på ett kargt och kärvt Island, och Hannah Kents kristallklara prosa är ett mörkt kärleksbrev till landet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En mörderska bland oss. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Läsvärd
    Lili-Anne Aldman, 14 mars 2021

    Denna bok är klart läsvärd. Den innehåller härliga naturbeskrivningar av nordvästra delen av Island. Den utspelas i en historisk miljö, med mycket trovärdiga personbeskrivningar och läsaren får följa hur familjen och andra utvecklas särskilt i sitt förhållande till den morddömde Agnes. Även Agnes bakgrundshistoria och varför hon blev dömd är väl beskriven i boken. Ibland finns dock lite av offermentalitet, om än trovärdigt med tanke på när i tiden som berättelsen utspelar sig.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Hannah Kent