Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Winston Churchill (del 2)
Antal sidor
335
Utgivningsdatum
2014-11-10
Upplaga
1
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
231 x 160 x 20 mm
Vikt
731 g
SAB
Lz Churchill, Winston
ISBN
9789175450278
Winston Churchill Del 2 (inbunden)

Winston Churchill Del 2

(58 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-11-10

Slutsåld

Mannen med cigarren, V-tecknet och den briljanta retoriska förmågan är för evigt inskriven i historien som en av de främsta. Genom sitt inspirerande ledarskap under andra världskriget spelade Winston Churchill en avgörande roll när Europa befriades från Hitler och nazismen. Med hjälp av mod, intelligens och energi och inte minst humor lyckades han förvandla ett hotande nederlag till seger.

I Winston Churchill del 2 skildras Churchills särpräglade personlighet och dramatiska liv från andra världskrigets utbrott fram till hans död. I Bengt Liljegrens levande och inträngande porträtt får vi följa Churchills bejublade ledarskap under andra världskriget, men även ta del av de politiska striderna därefter. Vi får krypa in under skinnet på människan Winston Churchill, och vi lär känna hans humor, mod och excentriska levnadsvanor.

Pressröster om Winston Churchill, del 1:

»Liljegren berättar historien ovanligt underhållande, utan att tappa tidskänslan och perspektivet.« Dagens Nyheter

»En viktig bok, med stark närvaro.« Upsala Nya Tidning
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Winston Churchill Del 2. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bara lyfta på hatten
  Sten G, 30 april 2016

  Att recensera en del två är väl som att sparka in en halvöppen dörr, för redan invigda, men måste bara få sagt att denne Bengt Liljegren är fantastisk, igen. Första boken jag läste var den om Hitler, sen Churchill del ett. Språket är som tidigare en skön blandning av skeenden, psykologi och smålustigheter (tex den dråpliga bakgrunden till omslagsbilden, bara en sån sak). Så som han kämpade denne osannolike Winston. Fast precis när man kommit till sista raden, är på väg öppna fönstren och ropa... Läs hela recensionen

 2. En återblick i vår historia baserad på fakta.
  Björn Åke Andersson, 20 mars 2015

  En mycket intressant upplevelse att få ta del av fakta från Churchills agerande under andra världskriget. Det har gett mig en modifierad bild av en stor världsman som tack och lov inta alltid fick sin vilja igenom. Välskriven och lättläst. Borde läsas av yngre människor som inte har samma minnesbild av kriget eller efterkrigstiden som vi som är födda före och under kriget.
  Var gjorde Churchill sina stora insatser? Var det som militär eller som politiker?

 3. En besvikelse
  magnus persson, 14 mars 2015

  En ytlig och oengagerad skildring av Churchills "finest hour",
  Känns bitvis som att läsa en längre artikel i en kolorerad månadstidning.

 4. Läsvärd bok om Churchill.
  Paul Arvid Muotka, 27 januari 2015

  Boken är läsvärd i högsta grad. Alla hans bevingade uttalanden finns med. Dessutom får man veta att han inte var så lätt att ha att göra med alla gånger. En tjurskalle av stora mått var han den gode Winston. Men det var kanske det som behövdes för att leda britterna genom nazisternas härjningar. Att han gjorde sig till vän med Stalin har man inte talat om så mycket. Men så var det enligt boken.

 5. Lättviktiga anekdoter förklarar ingenting
  Charlotta Sjöstedt, 10 januari 2015

  Vill man läsa en biografi om Churchill i form av lättviktiga anekdoter ska man definitivt välja den här. Den handlar mycket om vad han drack, vad han rökte, vad han åt, vilka filmer han såg, vad han hade på sig, hans badkarsbad och vilka slagfärdiga och lustiga kommentarer han fällde. Vi slipper inte ens historier om hur han uträttade sina behov. Det storpolitiska skeendet som den som läser en Churchillbiografi troligtvis har ett intresse för är nästan en bisak. En passage på sidan 213 i del ... Läs hela recensionen

 6. Fantastisk biografi om en fantastisk personlighet
  Birgitta K, 6 januari 2015

  Bengt Liljegrens del II av biografin om Winston Churchill håller måttet trots stora förhoppningar från del I. Skildringen blir aldrig underdånig. Sakligt och snärtigt på flyhänt prosa levererar Liljegren an lättläst biografi om ett fenomen. Helt enkelt utmärkt njutbart och lärorikt.

 7. Härlig läsning!
  Bo Gärdfors, 17 december 2014

  Börja med första delen,läs därefter del två.
  Ni kommer att få en mycket intressant bild av Churchill.
  Rekommenderar varmt båda böckerna.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Bengt Liljegren